Una família catalana amb dos menors es queda sense casa en ple confinament

La Plataforma Resistim al Gòtic assenyala la propietat de l'immoble com a responsable de la inundació intencionada d'un dels habitatges

Imatge del carrer Còdols, al barri Gòtic de Barcelona
Resistim al Gòtic denuncia assetjament mobiliari per part de la propietat de l'immoble. | Google Maps

Nova denúncia per assetjament mobiliari en una finca del carrer Còdols, al barri Gòtic de Barcelona. Segons ha denunciat la plataforma Resistim al Gòtic, el propietari de l'immoble, el fons d'inversió francès Spirit Reim SL, ha realitzat unes obres il·legals al terrat que han inundat un dels habitatges. Els inquilins, una família amb dos menors, han hagut de marxar del seu habitatge en ple confinament pel coronavirus.

En declaracions a Betevé, el portaveu de l'entitat, Martí Cusó, ha afirmat que els fets no són un accident, sinó que es tracta d'un nou cas de mòbing a l'edifici. En aquest sentit, el passat 13 de març, dos dies abans de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma i amb la pandèmia ben present, l'edifici va patir les primeres filtracions d'aigua, que van provocar una actuació d'urgència dels operaris.

La família afectada abandona temporalment l'habitatge

La passada setmana, amb la tornada a la feina dels serveis no essencials, la propietària de l'immoble va reprendre les obres il·legalment, segons Resistim al Gòtic. La plataforma va denunciar-ho a la Guàrdia Urbana de Barcelona, que va aturar els treballs. Pocs dies després, l'Ajuntament de la ciutat comtal va autoritzar una intervenció d'emergència per impermeabilitzar el terrat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Aquest passat divendres, la forta pluja va provocar estralls, inundant un dels habitatges del primer pis, habitat per una parella i els seus fills menors. L'aigua filtrada va mullar parets i terra, així com electrodomèstics i roba, entre altres. Les pluges del cap de setmana van agreujar la situació i aquest passat diumenge la família va decidir deixar el pis, instal·lant-se a casa d'un familiar.

Segons ha explicat Martí Cusó a Betevé, els Bombers van drenar l'aigua del pis i van aturar la fuita del terrat que filtrava l'aigua, tot i que no han trobat danys estructurals a l'edifici. Resistim al Gòtic denuncia que els Bombers van comprovar que l'empresa no ha fet les actuacions d'impermeabilització del terrat, motiu pel qual es va inundar el pis. Segons l'entitat, aquest fet demostra la mala fe de la propietat, assegurant que assetja la família que hi viu perquè marxin.


Comentaris

envia el comentari