YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Denuncien la situació crítica d'una residència d'avis de Barcelona

La filla d'un dels interns explica la realitat que estan vivint cada dia a causa del coronavirus

Nou servei pioner per atendre malalts crònics a l'Hospital de Manresa
Alguns dels interns ja han donat positiu en coronavirus | ACN

No hi ha dubte que la situació del coronavirus està sobrepassant molts límits i que un dels sectors més perjudicats està sent el de les residències d'avis.

La vulnerabilitat d'aquest col·lectiu i la quantitat de positius que s'estan donant, situen les residències en un focus d'infecció i propagació del virus que preocupa als interns, als treballadors i, òbviament, als familiars. Un exemple d'aquesta situació és la residència pública Ramon Berenguer de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), en la qual hi ha en l'actualitat un total de 38 interns aïllats amb febre i ja s'ha registrat una mort.

 

Atenent a malalts molt vulnerables amb només un doctor

Segons avança '20minutos', la filla d'un intern de 78 anys que va ingressar fa poques setmanes al centre, està força preocupada perquè considera que els treballadors de la residència s'estan veient saturats per la situació. En aquest sentit, explica que: «A causa dels protocols no s'estan derivants als avis als hospitals, però és que les residències no són centres sanitaris. Estan atenent a malalts molt vulnerables amb només un doctor».

Això no obstant, sí que agraeix la tasca que estan duent a terme els treballadors del centre, ja que ho donen tot per a tenir ben cuidats als interns i, a més a més, envien fotos als familiars i els hi faciliten contactar amb ells mitjançant videotrucades. «S'estan deixant literalment la vida», lamenta la filla de l'home ingressat.

La reacció de l'ajuntament per a realitzar les proves

Paral·lelament, i davant l'alerta dels familiars dels interns, l'alcaldessa d'aquesta ciutat barcelonina, Núria Parlon (PSC), va treballar perquè el 061 acudís a fer proves de coronavirus. Així doncs, de les 17 proves inicials que es van fer, quatre van donar positiu, tres negatius i una desena més està a l'espera de rebre el resultat.

Finalment, des del Departament de Salut també van informar de la intenció de repartir més material per als professionals que treballen en aquests centres i, així, millorar la seva situació límit. No hi ha dubte que són moments molt difícils, i més quan arriben notícies com que Espanya ja registra 3.434 morts per coronavirus, més que la Xina.


Comentaris

envia el comentari