IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Descobriment molt important sobre el coronavirus: un nou camí d'esperança

L'estudi revela que el coronavirus no es transmet per ni per la sang, ni per l'orina o femta

Científic a un laboratori
L'estudi revela que el coronavirus no es contagia ni per sang ni per l'orina | Catalunya Diari

A mesura que avancen les setmanes es va sabent més sobre el Coronavirus, la malaltia que ha sacsejat la sanitat i l'economia de pràcticament tots els països de món des de fa tres mesos.

Després de diversos estudis, s'ha descobert que durant els primers dies de la infecció el virus s'estableix al nas, a la boca, a la gola i en la laringe, el que justifica les grans probabilitats de contagi.

Han fet l'estudi a partir de nou contagiats 

Els encarregats de fer pública aquesta notícia han estat els investigadors de la Klinikum Munchen-Schwabing i del Charite Universitätsmedizin Berlin en un estudi anomenat Nature. Els científics han extret les seves conclusions a partir de nou adults infectats per coronavirus de manera lleu.

Durant la primera setmana de símptomes s'ha detectat la presència de nivells elevats de replicació de virus en els teixits del tracte respiratori superior i van informar alts nivells d'eliminació viral en el tracte respiratori superior. Els investigadors asseguren que es pot eliminar el virus durant la primera setmana d'infecció, cosa que podria disminuir notablement el percentatge de morts, i així ho han volgut deixar clar en l'estudi.

El virus es troba a gola, pulmó i esput

Els científics van aïllar una forma infecciosa de virus a partir de les mostres preses a la gola i als pulmons dels pacients fins al vuitè dia dels símptomes. Dos dels pacients, que van mostrar alguns signes primerencs de pneumònia, van continuar eliminant alts nivells de virus en l'esput fins al desè o onzè dia. L'ARN viral va romandre detectable en l'esput després de la fi dels símptomes.

En virus no ha estat detectat ni en mostres de sang, ni en mostra d'orina o femta, cosa que demostra que el virus no es transmet a través d'aquests conductes i que únicament es troba a la gola, pulmó i esput.


Comentaris

envia el comentari