IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El primer grup de ciutadans que podrà sortir de casa

La data, però, variarà depenent de les xifres de morts i contagis

Pedro Sánchez durant una Sessió parlamentària sobre L'Estat d'alarma el 25 de març de 2020
Es filtra l'inici de la desescalada | Catalunya Diari

El confinament que tots estem duent a terme a casa nostra, per tal de lluitar contra el coronavirus, costa cada vegada més. Per això, tots estem desitjosos de conèixer l'instant en què s'acabarà. Sí, volem saber el moment en què començarà l'anomenada desescalada, que és quan es començarà a aixecar la quarantena de manera progressiva.

Doncs bé, ara s'ha fet públic, a través de 'El Confidencial', el que s'exposa a l'informe del Comitè d'Estratègia de Transició de la Covid-19, que està presidit per Teresa Ribera, vicepresidenta quarta de Govern.

Quan tindrà lloc?

En concret, en aquest document s'estableix que el confinament es començaria a aixecar de manera progressiva quan la mitjana de contagis que es produeix a partir d'un cas sigui 1 «durant les setmanes prèvies». En aquell moment, s'estableix que es podrien començar a produir les sortides de menors acompanyats d'un adult durant un temps màxim d'una hora i també les sortides individuals per fer esport, el que suposarà un gran alleujament per als runners.

Això sí, també s'estableix que aquestes esmentades sortides haurien de produir-se portant mascaretes, respectant la distància de seguretat amb les altres persones i fent ús dels corresponents hidrogels per a les mans.

A més, a l'informe s'indica que dues setmanes després d'aixecar el confinament per a aquestes persones es podria començar a permetre la mobilitat de les persones immunes a la malaltia i fins i tot es podrien obrir els parcs per poder fer passejades de forma individual. I després d'això arribarien altres mesures com seria la tornada a la feina de les empreses que ara tenen paralitzada la seva activitat.

En referència a la data que es calcula que pot ser la que indicaria l'inici de la desescalada s'estudien de moment dues dates: el 26 d'abril, que és quan acaba l'estat d'alarma en què ens trobem, o bé el 10 de maig, en el cas que es prorrogui. No obstant això, una data o l'altra estaran determinades pels resultats que se segueixin obtenint sobre el nombre de contagiats, morts i recuperats de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari