IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Com desinfectar una màscara reutilitzable com les que tens a casa

S'ha d'utilitzar detergent, lleixiu o sabó

Una jove amb mascareta
Les mascaretes higièniques reutilitzables s'han de desinfectar amb detergent, lleixiu o sabó | EFE

Les mascaretes higièniques reutilitzables s'han de desinfectar amb detergent,lleixiu o sabó, segons s'estableix en un nou document publicat pel Ministeri de Sanitat dies després d'aconsellar a la població utilitzar mascaretes higièniques si s'han de desplaçar als seus llocs de treball en transport públic o estan en llocs on no es pot mantenir la distància d'un o dos metres de seguretat recomanada.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

A causa de la circumstància especial de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19 i a la urgència de disposar de productes desinfectants amb activitat viricida per a la desinfecció de màscares higièniques reutilitzables, Sanitat ha establert que es pugui utilitzar, per a aquest fi, qualsevol dels productes viricides autoritzats pel Ministeri de Sanitat per a ús ambiental.

No obstant això, aquests produïts, autoritzats en la seva manera d'ocupació per a superfícies, es poden utilitzar per a la desinfecció de màscareshigièniquesreutilitzables, han de passar la 'Norma 14476' d'activitat viricida i estar registrats per a ús pel públic en general. El seu ús serà d'acord amb les recomanacions de fabricant, posant especial atenció a l'ús diluït o no del producte i als temps de contacte necessari per a l'activitat desinfectant.

Rentar amb detergent o diluir-les amb aigua i lleixiu

En aquest sentit, el departament que dirigeix Salvador Illa informa que per netejar-les i desinfectar les mascareteshigièniques reutilitzables es poden o bé rentar amb detergent normal i aigua a temperatura entre 60º-90º, o bé submergir-les en una dilució de lleixiu 01:50 amb aigua tèbia durant 30 minuts.

Després d'aquest últim procediment, el ministeri de Sanitat recomana rentar-les amb aigua i sabó, aclarir-les bé per eliminar qualsevol resta de lleixiu o químic i deixar-les assecar.


Comentaris

envia el comentari