URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Desmenteixen un dels grans mites sobre els diners i el coronavirus

El BCE ha difós una informació que aclareix els dubtes sobre com pagar aquests dies

Bitllets de vint, cinquanta i deu euros
El BCE assegura que el virus no va arribar pels bitllets | Unsplash

El pànic sobre de quina manera es pot contagiar la ciutadania de coronavirus ha provocat que circulin moltes informacions falses al respecte.

Per aquest motiu, des del Banc Central Europeu (BCE) han descartat que el virus hagi arribat a Europa a través dels bitllets, tot i que sí que s'han transmès moltes informacions que ho confirmaven. En aquest sentit, expliquen que: «Fins al moment no hi ha evidència que el coronavirus s'hagi propagat a través dels bitllets d'euros».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

És recomanable pagar amb targeta per evitar el màxim possible el contacte

Malgrat tot, afegeixen, és recomanable pagar amb targeta per evitar el màxim possible el contacte amb altres persones. Paral·lelament, sí que s'ha alertat del risc d'infecció a través de baranes o cistelles de la compra dels supermercats. Això no obstant, han estat diverses les botigues les quals s'han negat a cobrar els seus clients pel risc d'infectar-se, segurament, sense saber encara la informació oficial del BCE.

De fet, el mateix BCE ha ressaltat que la probabilitat de contagi del virus a través d'un bitllet és «molt baixa» en comparació amb altres superfícies. Davant tota aquesta informació, el que està clar és que s'han de seguir les normes d'higiene recomanades pels experts, ja que només així s'evitaran el nombre més gran de contagis possibles. A banda, també seguir amb el confinament a les llars amb l'objectiu de frenar l'expansió del virus i no saturar els hospitals del país.

 

Altres mentides sobre el funcionament d'alguns supermercats

Més enllà de la forma de pagament, alguns supermercats com Mercadona també han hagut de desmentir algunes informacions que s'havien publicat a les xarxes socials. Posar a la venda només 500 productes i restringir la política de devolucions, eren algunes de les notícies falses que des del supermercat han hagut de desmentir a través del seu perfil de Twitter. Per tant, una vegada més, s'ha de saber contrastar la informació que ens arriba en aquests dies de nervis i incertesa sobre la situació de pandèmia.


Comentaris

envia el comentari