Detecten casos positius de coronavirus en comissaries dels Mossos d'Esquadra

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) alerta dels primers casos de Covid-19 entre els agents i exigeix que es faci el test de la Covid-19 al cos policial

Un Mosso d'Esquadra en un control a Barcelona el 24 de març de 2020
El sindicat demana que es faci el test de la Covid-19 a tots els agents que presentin símptomes | Catalunya Diari

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha alertat que s'ha detectat un cas positiu de coronavirus a la comissària dels Mossos d'Esquadra de Valls i un altre a la de Reus. El col·lectiu reclama que es practiqui el test de la Covid-19 a tots aquells agents que presenten símptomes. De fet, assegura que segons dades de fa uns dies «hi havia poc més d'una desena de mossos positius confirmats i prop del miler confinats i sense tenir accés a les proves».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Segons la Unió Sindical, «el fet de no tenir accés a la possibilitat de confirmar els positius posa en risc la resta de companys i la transmissió del virus a la resta de la població, tenint en compte que som un servei essencial».

Casos positius a Valls i Reus

USPAC explica que a la comissaria de Valls, ara farà deu dies, es van detectar els primers casos d'agents amb símptomes de la Covid-19 i es va procedir a aïllar els afectats sense fer cap prova, fins que un d'ells va haver de ser ingressat i es va confirmar el positiu. «Portem en aquest cas 13 dies de retard, sense que s'hagi fet cap mena de mesura preventiva a la comissaria i els companys dia a dia van tenint símptomes i van sent baixa», lamenta el sindicat. El col·lectiu també assenyala que «a dia d'avui no es fa cap test als afectats que van estar en contacte amb el ja positiu confirmat».

Per una altra banda, a la Sala Regional de Comandament (SRC) de Reus fa dos dies es va confirmar el primer positiu. Tot i això, USPAC indica que «després de dies reclamant mesures preventives urgents en l'àmbit e totes les SRC pel que fa a material, distàncies entre operadors, ventilació, neteja i desinfecció.. Ens consta que un cop confirmat el primer cas sí que s'estan aplicant mesures». A més, destaca que també s'ha peticionat el test per aquells que van estar en contacte estret amb el positiu encara que «a dia d'avui estan a l'espera de l'arribada dels 'kits'».

Per tot plegat, la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya demana solucions a la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral i a la Subdirecció General de Recursos Humans. Per aquest motiu, exigeix «fer test de coronavirus a tots els seus treballadors amb simptomatologia i als que hagin tingut contacte estret amb algun positiu confirmat i s'adoptin les mesures preventives urgents a aquells llocs on saben que hi ha hagut contagis i a dia d'avui no s'ha fet res».


Comentaris

envia el comentari