Detecten el tercer cas de coronavirus a Catalunya, una noia de 22 anys

Es tracta d'una noia que acaba de tornar d'Itàlia

Una dona amb roba de protecció contra el coronavirus a Xangai el 26 de febrer de 2020
Els tres casos es troben al Clínic de Barcelona   | Catalunya Diari

Confirmat el tercer cas per coronavirus a Catalunya. El Departament de Salut confirma que el tercer cas també és importat, es tracta d’una noia, de 22 anys i de Tenerife, que va anar a la ciutat italiana de Milà, entre el 19 i el 25 de febrer, dia que va viatjar fins a Barcelona.

En arribar a la ciutat comtal, la dona es va adreçar a l’Hospital Clínic, on està aïllada en estat lleu en confirmar-se que té Covid-19. En aquests moments s’estan estudiant els contactes estrets que ha pogut mantenir la dona i, seguint el protocol, un cop identificats se’ls aconsellarà l’aïllament a domicili amb una vigilància activa per part dels serveis de salut pública.

Bona evolució en els altres dos casos

Mentrestant, els altres dos casos importats de coronavirus evolucionen bé. Són un jove, de Barcelona i de 22 anys, que havia anat a Milà entre el 22 i 25 de febrer i una dona de 36 anys, de nacionalitat italiana i resident a Barcelona, que va viatjar a les ciutats italianes de Bèrgam i Milà, entre el 12 i el 22 de febrer. Cap dels tres casos està relacionat.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya recorda que el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics. Els casos més greus succeeixen en persones grans o que pateixen alguna altra malaltia cardíaca, pulmonar o problemes d’immunitat. A més, recomana a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 Salut Respon.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari