IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El dia en què Espanya i altres països sortiran al carrer seguint el model de Wuhan

Espanya podria prorrogar l'estat d'alarma més d'un mes

Els diferents països donaran per finalitzat el confinament en dates diferents
Els diferents països donaran per finalitzat el confinament en dates diferents | Twitter

Sens dubte, Wuhan és una ciutat referent pel que fa a la gestió del Covid-19. El que va ser epicentre de la pandèmia ha aconseguit recuperar la normalitat després de 76 dies confinat. La localitat asiàtica començava el seu confinament el 23 de gener i sortia d'ell el 8 d'abril, mentre la resta de països encara desconeixien que els tocaria també estar confinats a casa seva.

Itàlia era el primer país europeu en confinar a casa seva després d'acumular una gran taxa de morts. El país començava el seu confinament el passat 10 de març i seguint el model de Wuhan haurien de tornar a la normalitat el proper 25 de maig, tot i que les autoritats de moment no ho veuen gens clar.

Espanya decretava l'estat d'alarma tan sols quatre dies després que Itàlia, el 14 de març, amb més morts que quan ho va fer Itàlia. Seguint les pautes de Wuhan, el nostre país posaria fi al confinament el proper 29 de maig, encara que de moment es desconeix si això és cert.

El nostre país veí, Portugal, no està vivint la pandèmia amb la mateixa incidència que nosaltes. Tot i que el confinament va inciar-se el 19 de març, tot sembla indicar que el país sortirà als carrers abans del 3 de juny.

Una situació molt semblant a la de Dinamarca, que decidia recloure la població el 13 de març amb molt pocs casos de persones infectades al país, de manera que tot fa pensar que tornaran a la vida normal abans que el 28 de maig. El 17 de març, França prenia la decisió de prohibir als ciutadans sortir al carrer. El confinament podria allargar-se fins al pròxim 1 de juny, tot i que segurament el país aixequi el confinament molt abans.

Àustria, que ja ha iniciat les seves primeres mesures de desescalada, ha començat el confinament el 16 de març i seguint el model de Wuhan la ciutadania haurà de romandre a casa fins al 31 de maig. El Regne Unit, tot i acumular diversos casos d'infectats per Covid-19, prenia mesures molt més tard que la resta de països europeus. Concretament, el confinament començava el 23 de març i tot sembla indicar que es prorrogarà més lla de el 7 de juny.

Sens dubte, un dels grans afectats pel Covid-19 ha estat Estats Units. El país ja és considerat el nou epicentre de la pandèmia. Encara que seguint el model de Wuhan el país hauria de tornar a la vida normal el 6 de juny, la veritat és que això dependrà exclusivament de la decisió que prengui l'estat.

Just al costat contrari està Argentina. La nació reaccionava de manera exemplar davant aquesta pandèmia i confinava els seus ciutadans el 21 de març, per la qual cosa haurien de sortir d'ell el pròxim 5 de juny. Un dels seus països veïns, Colòmbia, va començar el confinament el 25 de març, per la qual cosa el confinament es podria allargar fins al 9 de juny.

A l'altre extrem del món, a l'Índia, començaven el seu confinament tan sols 3 dies després, de manera que seguint el model de Wuhan, el subcontinent tornarà a la normalitat el 24 de març. A Xile, tot i que no s'ha imposat un confinament obligatori, la veritat és que si que es va l'estat de catàstrofe el passat 19 de març, per la qual cosa tornaria a la normalitat el 3 de juny. A Austràlia, el confinament començava el 23 de març i segons el model de Wuhan sortiria d'ell el pròxim 7 de juny.


Comentaris

envia el comentari