Un diari italià dedica deu pàgines a obituaris

Llombardia segueix sent la regió més afectada d'Itàlia

Dues dones amb mascaretes caminant pel centre de Barcelona el 25 de febrer del 2020
El nombre de contagis per coronavirus segueix augmentant a Itàlia | Catalunya Diari

El nombre d'afectats per coronavirus segueix augmentant aquests dies a Itàlia i en especial a la regió de Llombardia, on ja s'hi poden trobar més de 10.800 casos. A conseqüència d'això, el nombre de persones mortes també ha crescut de manera molt dràstica, fins al punt que el diari 'Eco di Bergamo' va dedicar el passat divendres un total de deu pàgines a obituaris, quan normalment n'hi dedica menys de dues. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La periodista italiana Enrica Toninelli va publicar al seu perfil de Twitter un vídeo on comparava les pàgines que el diari dedicava als obituaris fa un mes i les que hi va dedicar el passat divendres, arribant a un total de deu

Llombardia és la regió més afectada d'Itàlia

El responsable de Protecció Civil a Itàlia, Angelo Borrielli, va confirmar el passat diumenge un total de 1.809 morts i més de 24.700 contagiats a tot el país, dades que han augmentat avui fins als 2.158 morts i gairebé 28.000 afectats per coronavirus. 

La regió de Llombardia, al nord d'Itàlia, segueix sent la més afectada del país amb més de 10.800 casos detectats i 1.218 morts, 252 de les quals van tenir lloc entre dissabte i diumenge. Tot i això, el president de la regió, Attilio Fontana, ha declarat que s'està produint una «desacceleració» del contagi, ja que els casos van augmentant a una velocitat molt més lenta que els passats dies. 

Tant els hospitals com els tanatoris i les sales funeràries estan col·lapsades a causa del coronavirus, cosa que ha provocat que es deixin de celebrar funerals a molts llocs d'Itàlia. 

Es destinaran 25.000 milions d'euros a ajudes

Les autoritats sanitàries de Llombardia han habilitat més de 1.200 punts de cures intensives i també s'espera l'arribada de ventiladors de respiració assistida i més de 5.000 mascaretes. A més a més, el govern italià ha aprovat aquest dilluns una partida de 25.000 milions d'euros per ajudar a les famílies, empreses i treballadors afectats per aquesta pandèmia. 


Comentaris

envia el comentari