IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els símptomes i les diferències entre el refredat, la grip i el coronavirus

Identificar les característiques d'aquests virus pot evitar molts atacs de pànic i innecessàries visites a centres sanitaris

Dona amb una màscara prenent-se la temperatura
Aquests virus tenen trets similars però hi ha dos factors clau que els diferencien | Catalunya Diari

La grip estacional ha estat sempre una greu inquietud entre els diferents experts sanitaris. Aquest any la preocupació mèdica se centra completament en la pandèmia provocada pel coronavirus, que comparteix símptomes amb les al·lèrgies i els refredats, de manera que estar atents i ser plenament conscients d'en quin moment cal sol·licitar assistència mèdica és un factor clau.

Grip, refredat o coronavirus

Tant una grip comuna com un refredat no tenen cura, així que la majoria de nosaltres quan n'agafem algun deixem que passi. Els símptomes més comuns de tots ells i que poden compartir amb la COVID-19 són la tos, mal de cap, congestió nasal i malestar general.

No obstant això, per a saber de què es tracta exactament cal parar especial atenció en els trets en què es diferencien. Un d'ells és la febre. Els refredats comuns no solen produir febre, mentre que la grip i la COVID-19 solen elevar la temperatura per sobre dels 38 graus.

Segons 'El Confidencial', així mateix, la grip sol provocar dolors i molèsties musculars, concretament en els braços, les cames i l'esquena, a més d'en les articulacions. En un refredat poden aparèixer també dolors, però molts més lleus que quan es tracta d'una grip. A més, els símptomes en un refredat apareixen de manera gradual, mentre que quan es tracta d'una grip apareixen de cop.

Un altre punt en què cal focalitzar és la tos, ja que depenent del tipus que es tingui estarem parlant d'una afectació o altra. En el refredat la tos sol ser moderada i productiva, és a dir, amb flegma. En canvi, a la grip i en el coronavirus la tos és seca.

Amb l'alerta de la COVID-19 un pot trobar-se amb la temptació de cridar al metge per a ser avaluat amb profunditat. Però és recomanable estar segurs per no acudir als centres sanitaris, excepte una urgència, per tal de no col·lapsar el sistema.

Quan trucar al metge

De la llista de símptomes relacionats amb la COVID-19 —els més freqüents són febre, cansament, tos seca, dolors, congestió nasal, rinorrea, mal de coll i diarrea—, un pacient que confirma que té tos, febre i pateix una sensació de manca d'aire és millor que truqui al metge i informi dels seus símptomes i de si ha compartit moments amb alguna persona infectada.

Durant la trucada telefònica, els serveis sanitaris valoraran l'estat de salut del pacient i, si és necessari, es procedirà a la prova. Per contra, en cas de no ser-ho, se seguiran les indicacions que ofereixin els sanitaris.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari