IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Tots els diners que s'han recaptat a Espanya gràcies a les multes per trencar el confinament

En els pitjors dies s'han arribat a posar fins i tot 23.700 sancions al dia

Una mossa d'esquadra revisa la documentació que li facilita un dels conductors que passa pel peatge de Maçanet de la Selva, el 21 de març de 2020.
Gràcies a les sancions imposades per la policia es podrien haver recaptat fins a 300 milions d'euros | ACN

Encara que la majoria de ciutadans compleixen estrictament amb les normes de confinament, hi ha un petit percentatge que busca qualsevol excusa per saltar-se les restriccions imposades durant l'estat d'alarma. En una població de 47 milions d'habitants, aquest petit percentatge es tradueix en gairebé mig milió de sancions interposades per les Forces de Seguretat durant aquest últim mes.

Els controls de seguretat s'han reforçat per Setmana Santa

El govern espanyol ha reforçat els controls de seguretat per evitar que els ciutadans trenquin les mesures i posin en risc la salut de la resta de ciutadans. Aquest control ha provocat que les advertències registrin xifres rècord, superant en aquest breu període de temps el nombre de multes contra la seguretat ciutadana imposades al llarg de tot l'any passat.

Segons les xifres facilitades pel Ministeri de l'Interior, fins al 7 d'abril hi va haver un total de 401.009 propostes de sanció, una xifra que suposa una mitjana diària de més de 17.400 multes en els 23 dies de quarantena forçosa. Aquestes xifres gairebé dupliquen el rècord de sancions contra la seguretat ciutadana produïdes a casa nostra, quan es van registrar 249.665 sancions en tot l'any 2018.

Una recaptació milionària gràcies a les multes

Fins a l'inici de la Setmana Santa les xifres mitjanes de sancions diàries no superaven les 18.000 multes, però a partir del 3 d'abril les xifres van començar a rondar les 20.000 sancions diàries. Els pitjors dies van ser el 5 i 6 d'abril, quan es van superar les 23.700. No obstant això, la falta de solidaritat d'aquests ciutadans que decideixen posar en risc la salut pública, té com a conseqüència una part positiva.

La gran quantitat de diners que estan ingressant les arques de l'estat serviran per pal·liar les despeses derivades del coronavirus. Tot i que les sancions poden ascendir fins als 60.000 euros en casos molt greus, segons apunten les fonts d'Interior, la majoria de les multes ronden els 600 euros. Si fem una estimació simple a la baixa, l'estat podria haver recaptat ja més de 300 milions d'euros en multes.


Comentaris

envia el comentari