IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els diputats del Parlament donaran el 25% del seu sou a la lluita contra el coronavirus

Ho ha acordat la Mesa aquest dimarts, 7 d'abril

Imatge del Parlament de Catalunya durant una de les votacions celebrades durant l'actual legislatura. | Cedida

La Mesa del Parlament de Catalunya ha acordat aquest dimarts, dia 7 d'abril, que cada diputat de la cambra catalana faci una donació del 25% del seu sou d'abril a la lluita contra el coronavirus. Els grups hauran de detallar on es destinarà cada donació, segons han informat fonts parlamentàries. La destinació de cada donació constarà a la fitxa de cada diputat del portal de transparència del Parlament: el total del 25% dels sous d'abril equival a una xifra d'uns 250.000 euros que es donaran per lluitar contra el coronavirus covid-19.

Al marge d'aquest acord, la Mesa va aprovar la setmana passada una proposta del president del Parlament, Roger Torrent, per donar la part del salari corresponent a les dietes de desplaçament del mes de març. Altres fonts han explicat que s'ha acceptat aquesta flexibilitat en la destinació de les donacions perquè els diputats mantenen vinculacions amb el territori o altres àmbits i entitats, i que s'informarà en les seves fitxes de l'entitat receptora per garantir la transparència i la fiscalització.

Reforma del reglament del Parlament: s'admet a tràmit la petició de JxCat

A més, la Mesa del Parlament ha admès a tràmit una petició de JxCat per tramitar en lectura única la reforma del Reglament del Parlament perquè permeti plens telemàtics, ja que compleix amb els requisits tècnics necessaris, i es portarà a la Junta de Portaveus. Altres fonts parlamentàries han detallat que grups de l'oposició s'han oposat a la tramitació d'aquesta petició, però no a la seva admissió a tràmit, ja que compleix amb tots els requisits reglamentaris.

Diversos grups parlamentaris, com C's i PSC-Units, han expressat en altres ocasions que no comparteixen la pressa per reformar el Reglament, cosa que han recordat altres fonts parlamentàries consultades.


Comentaris

envia el comentari