IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les discoteques de Barcelona preparen futurs protocols d'actuació sanitaris per la seva obertura

S'està seguint el model de la Xina, que està tornant progressivament a la normalitat

Sanitaris, entre ells personal espanyol, a una discoteca de la regió de Hunan realitzant proves als treballadors del local (15-04-2020)
A la Xina ja s'estan obrint els locals d'oci al públic | Cedida

Moltes persones han tornat aquests dies a la feina després de l’aixecament parcial del confinament que encara roman per la majoria de la població. El següent pas, tal com ha anunciat el govern, serà obrir progressivament els locals i serveis no essencials.

El futur del sector de l’oci és incert. Tot i això, el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província està treballant en l'elaboració d'un pla de mesures preventives i de futurs protocols d'actuació higiènic-sanitari en els locals d'oci.

Tot i no tenir una data exacta pel reobriment de discoteques i establiments d’oci – així com tampoc les restriccions que aquests tindran-, el treball s'està duent a terme amb el màxim rigor i pensant en la progressiva recuperació de la normalitat d'acord amb els criteris que marca l'administració sanitària i , en tot moment, amb l'actual calendari de confinament i la següent fase de desescalada i reobertura de les activitats empresarials.

Treballaran per regenerar la confiança del públic

El portaveu del Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Províncía, Ramon Mas, assegura que la «recuperació de la normalitat exigirà del major esforç, creativitat i capacitat d'actuació del sector cultural i recreatiu per a generar la confiança i el suport del seu públic». De fet, en aquests moments, s'estan desenvolupant i difonent diferents campanyes en positiu per a transmetre missatges d'alè i a la ciutadania com la impulsada pel mateix col·lectiu: ‘Sempre ix el Sol’.

A més, el Gremi, juntament amb la Federació Nacional d'Empresaris d'Oci i Espectacles (Espanya de Nit), està seguint de prop els passos de la Xina en la volta a la normalitat per part del sector oci, ja que la major part de les discoteques del país asiàtic, inclosa la regió de Hubei i a excepció de la seva capital Wuhan, estan obertes.

Segons la informació recopilada durant els últims dies, fa gairebé tres setmanes que estan obertes al públic. Més concretament, el 25 de març van reobrir les seves portes els locals d'oci, incorporant determinats protocols i mesures preventives, donant pas a una jornada de dol i homenatge a les víctimes el passat 4 d'abril; posteriorment, el 9 d'abril es van eliminar els controls a la porta dels establiments.

Seguint el model xinès

De fet, la informació recopilada mostra com es va realitzar la transició fins a l'obertura definitiva dels establiments i quins han sigut els procediments i mesures preventives adoptades pels locals d'oci xinesos; basats fonamentalment en la desinfecció de les instal·lacions, la presa de temperatura i la utilització de màscares i gels per part del personal i el públic, així com la implantació de les aplicacions sanitàries informàtiques que permeten monitorar a la població.

Amb tot això, en breu termini, i atès que preval la preservació de la salut dels ciutadans i seguir totes les recomanacions durant l'etapa de confinament, El Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Províncía i 'Espanya de Nit' traslladaran a les autoritats sanitàries competents el seu pla de mesures per a la seva revisió i coneixement. Mentrestant, «volem traslladar un missatge positiu i d'esperança al sector», remarca Mas.


Comentaris

envia el comentari