IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Es disparen els positius per coronavirus a la Guàrdia Urbana de Barcelona

Més d'un 10% del total de la plantilla ja ha donat positiu o estan confinats per possible contagi

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la ronda de Dalt aturant vehicles el 14 de febrer de 2020
Es disparen els positius per coronavirus a la Guàrdia Urbana de Barcelona | Guàrdia Urbana de Barcelona

Més d'un 10% de la plantilla de la Guàrdia Urbana de Barcelona s'ha vist afectada, en menor o major grau, pel coronavirus. Segons ha informat 'MetropoliAbierta', el cos policial compta amb una plantilla d'uns 3.000 agents. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

D'aquests 3.000 policies, 157 han donat positiu a data del passat divendres, 17 d'abril. A més, hi ha hagut 3 víctimes mortals al cos, mentre que l'Ajuntament de la capital es refereix a 256 policies més com a «casos resolts». A banda, hi ha 279 agents confinats en aquests moments que no han donat positiu oficialment per coronavirus però que podrien haver estat en contacte amb algun cas. 

En total, dels 3.000 policies amb què compta la capital catalana, actualment 416 o bé tenen la malaltia o ja l'han superat, el que correspondria al 13,87% de la plantilla. Si a més se sumen els policies que estan confinats sense estar confirmat el positiu per coronavirus, aquest percentatge s'eleva fins al 23,16%, gairebé una quarta part del total. 

Les dades mostren com les forces de seguretat, juntament amb sanitaris, personal de sectors de primera necessitat i serveis d'emergències, són els col·lectius més afectats per l'epidèmia. 

3 morts a la Guàrdia Urbana, cap en actiu

Per desgràcia, alguns dels casos de coronavirus a la Guàrdia Urbana de Barcelona han acabat amb un mal desenllaç. Tres policies que ja no estaven en actiu han mort a causa de la malaltia, l'últim d'ells confirmat aquest mateix cap de setmana. 

Antonio M. i Aparicio A., segons explica 'MetropoliAbierta', eren dos guàrdies urbans que ja s'havien jubilat, mentre que Carlos C. estava de baixa per incapacitat i tenia patologies prèvies. 


Comentaris

envia el comentari