El coronavirus posa en perill centenars de llocs de treball a Catalunya

Els ERO afectarien 203 treballadors

Un treballador en un magatzem amb caixes
Un total de disset empreses catalanes demanen un ERO | Catalunya Diari

Un total de 17 empreses de Catalunya han presentat un ERO temporal a causa de la crisi del coronavirus, segons dades facilitades a l'ACN pel Departament de Treball i que corresponen a última hora d'aquest divendres. En total, els expedients presentats fins ara afecten 203 persones, però fonts de la conselleria preveuen que el número d'empreses que facin el mateix pas s'incrementi en els pròxims dies.

Aquest divendres es va reunir presencialment el Consell de Relacions Laborals per actualitzar les recomanacions pactades dilluns passat i es va decidir activar la comissió de coordinació del consell de forma permanent. Un cop el Consell de Ministres extraordinari d'aquest dissabte faci públiques les mesures de la declaració d'estat d'alarma a tota Espanya, la comissió de coordinació de Consell de Relacions Laborals es tornarà a reunir per tornar a analitzar la situació.

SEAT es planteja seguir el mateix camí

D'altra banda, i segons va transcendir el passat dimecres, la directiva de SEAT es planteja un expedient de regulació si s'agreuja l'actual situació. En aquest sentit, els representants del grup automobilístic s'estan reunint amb els diferents sindicats per abordar aquesta qüestió i contemplen tots els escenaris possibles. Malgrat que, fins al passat 11 de març, la planta de Martorell seguia produint amb normalitat, ja son 25 els casos de treballadors de SEAT aïllats per contagi de coronavirus.


Comentaris

envia el comentari