Dol a la tauromàquia: Mor el torero Manolo Navarro per coronavirus

Era considera el degà de la professió i un abanderat mundial de la tauromàquia.

El rey Joan Carles I, l'infanta Helena i els seus fills a una cursa de braus
Els aficionats als toros ploren la mort d'un matador històric | Cedida

El món taurí està de dol. Els aficionats a aquesta pràctica ploren la mort d'un dels toreros més destacats de país i de tot el món: Manolo Navarro.

Reconegut mundialment com un abanderat de la tauromàquia i considerat el degà de la professió després de la mort d'Angelete fa dos anys, Navarro s'acomiada dels seus seguidors als seus 95 anys.

El torero va morir ahir a la nit a l'Hospital Puerta del Hierro de Madrid conseqüència d'una pneumònia agreujada pel coronavirus que patiria, segons han informat fonts de la família a l'agència EFE.

Figura mundial de la tauromàquia

Manolo Navarro serà recordat per haver estat un dels matadors de toros més longeus i per abanderar la tauromàquia a tot el món. Nascut a Albacete el 20 de juliol de 1924, va saber des de molt petit que es dedicaria al món dels toros. La comunitat manxega el va veure debutar com noviller en 1942, amb 18 anys.

Però molt aviat la seva terra natal el va veure emprendre un viatge que el va portar a recórrer el món com a màxim representant de la tauromàquia, arribant a torejar en països com Angola, Moçambic, Estats Units o Filipines. Després d'una carrera plena d'èxits i reconeixements, Navarro es va retirar a Mèxic el 1958.


Comentaris

envia el comentari