IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La dona contagiada amb coronavirus està ingressada al Clínic i té símptomes «lleus»

La pacient va viatjar al nord d'Itàlia, una de les zones més afectades pel virus

Metge amb mascareta i ulleres protegint-se del coronavirus
El primer positiu de coronavirus a Catalunya ha estat una barcelonina que va viatjar a Itàlia | EP

La Generalitat de Catalunya ha confirmat aquest dimarts el primer cas de coronavirus a Catalunya. Concretament, es tracta d'una pacient que ha donat positiu a les proves, després d'haver estat recentment al nord d'Itàlia, una de les zones més afectades.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que es tracta d'una dona de 36 anys, resident a Barcelona però de nacionalitat italiana, que actualment està ingressada a l'Hospital Clínic de Barcelona. La dona presenta un quadre de grip normal, és a dir, tos, mocs, febre i dispnea. Guix ha confirmat que la pacient va estar a Itàlia entre els dies 12 i 22 de febrer. 

L'objectiu de la Generalitat és «contenir» l'expansió del coronavirus

L'objectiu del Departament de Salut, ara mateix, és la «contenció» del virus, en tractar-se d'un patogen relativament nou. En aquest sentit, s'estan estudiant tots els contactes que va tenir la dona des de la seva tornada, per tal d'identificar els possibles contagiats. En aquest sentit, se'ls ha demanat a tots un «aïllament domiciliari», per evitar més contagis, tot i que, ara per ara, es tracta de persones saludables. 

Per la seva banda, la gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut (SCT), Assumpta Ricard, ha insistit que el sistema de salut està «preparat» per fer front al coronavirus al nostre país. Paral·lelament, Salut ha demanat els ciutadans que presentin símptomes que truquin al 061 per fer un primer filtrat i evitar un col·lapse a urgències.

«Em preocupa més la grip que el coronavirus», ha opinat Guix, que ha subratllat que la malaltia només és greu en el 20% dels casos.

Es tracta de tres casos «importats»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que els tres casos confirmats d'Espanya, dos a Canàries i un a Barcelona, són «importats» i, per tant, no està demostrat que s'hagi produït una transmissió del virus al país.

També et pot interessar...


Comentaris
Corona virus
Jo avui he vist al diari un anunci que hi ficava vine a visitar Barcelona ara es el millor moment.

envia el comentari