Una dona xinesa introdueix 400 euros al microones per 'desinfectar-los' del coronavirus

La OMS ha informat del risc de contagi per tocar diners en efectiu

Persona pulsant un botó d'un microones
La dona va introduir al microones 3.125 iuans, un total de 400 euros | Catalunya Diari

La por al contagi al coronavirus està creant un estat d'alarma i una paranoia arreu del món que ha fet que una dona volgués desinfectar 400 euros al microones de casa seva. La dona, veïna de la ciutat xinesa de Jiangsu, va sentir el rumor que els bitllets podrien ser una font de contagi del virus, i va pensar que la millor opció era desinfectar tots els seus estalvis amb l'escalfor del microones

La senyora va introduir al microones un total de 3.125 iuans, un equivalent a 400 euros. Com era d'esperar, la cuina va quedar tota plena de fum i, quan va intentar retirar els diners de dins l'electrodomèstic, ja era tard perquè tots els bitllets van acabar cremats. Tot i que els treballadors del Xina CITIC Bank, el lloc on la dona va portar els diners posteriorment, van tenir moltes dificultats per salvar els bitllets, distingir el valor d'aquests i diferenciar si eren falsos o no, finalment van poder retornar els 3.125 iuans al complet a la dona. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Augmenten les mesures de prevenció

Des de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) es va informar que existia risc de contagi del coronavirus pel fet de tocar diners en efectiu. Tot i que les probabilitats de contagi per aquesta via són molt baixes, l'OMS va recomanar que tots els pagaments es fessin amb targeta bancària. A la Xina, els bancs porten des del febrer desinfectant els bitllets amb llum ultravioleta o sotmetent-los a altes temperatures per tal d'eliminar qualsevol tipus de bacteri que puguin contenir. Fins i tot hi ha alguns casos en què s'aïllen els diners durant 14 dies, igual que les persones que presenten símptomes del virus. 

Tot i aquest nivell d'alarmisme, els professionals segueixen recomanant a la població que es netegin les mans freqüentment, que es cobreixin la boca i el nas amb el colze a l'hora de tossir o esternudar, i que es demani assistència mèdica en cas de presentar algun dels símptomes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari