Dues morts i 206 nous casos positius a Catalunya

Hi ha 41 greus i 65 professionals sanitaris infectats

Persona equipat amb mascareta i equip contra el contagi del coronavirus
A Catalunya hi ha un total de 715 casos positius  | EP

El Departament de Salut ha informat que en les últimes hores s'han detectat 206 nous casos de coronavirus a Catalunya i dues persones han mort, dues dones amb patologies prèvies. Això fa que la xifra total se situï en 715 positius i 8 morts, tres relacionats amb el brot d'Igualada. Del total d'afectats, 41 persones estan en estat greu i hi ha 65 professionals sanitaris infectats.

Pel que fa Igualada, hi ha un total de 70 positius des que es va declarar el brot. Quatre persones estan greus i tres, amb patologies prèvies importants i edats compreses entre els 71 i els 86 anys, han mort. Entre els 70 infectats hi ha 41 professionals sanitaris.

Primer dia de confinament

Aquesta actualització sobre l'avanç del coronavirus a Catalunya es produeix hores després que el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciés el confinament a tot el territori català -ampliant així les mesures adoptades a Igualada- i demanés la població la limitació de desplaçaments, així com la reducció de la vida social, per frenar el nombre de contagis.

D'altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, assegurava aquest dissabte que la sanitat privada i representants del sector hoteler havien mostrat la seva predisposició a col·laborar amb les autoritats corresponents en l'actual context de crisi sanitària. «Avui encara no ho necessitem, però sí que ho podem necessitar», sentenciava la consellera.


Comentaris

envia el comentari