Dos morts més i 49 infectats per coronavirus a l'hospital d'Igualada

Així, s'eleven a sis els morts a Catalunya

Un treballador sanitari en un hospital d'Indonèsia
La xifra de morts a Catalunya ha ascendit a sis | Cedida

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Joan Guix, ha anunciat que tres pacients que van donar positiu en el test de coronavirus a Igualada han mort per culpa de la patologia, després d'haver confirmat dos casos que ahir encara s'havien de determinar. Així mateix, el nombre de morts a Catalunya ascendeix a sis. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els tres avis tenien patologies prèvies importants

Els infectats per coronavirus a l'Hospital d'Igualada sumen 49, dels quals 33 són personal sanitari i 3 avis amb patologies prèvies importants que han perdut la vida aquest dijous 12 de març. Així ho ha confirmat Guix, anunciant que eren persones d'edat avançada, un mort ahir i dos que s'han acabat de confirmar avui: dues dones de 71 i 83 anys i un home de 86 anys. Cal destacar que han donat positiu en les anàlisis posteriors a la mort i no es pot confirmar que sigui per coronavirus perquè tenien patologies prèvies.

Ara per ara, els afectats a Igualada són 49 i hi ha 250 persones aïllades de forma preventiva per haver estat en contacte amb algun contagiat. D'aquests, 200 són personal sanitari i també han anunciat que el pacient zero d'aquest brot és una professional del sector.

Suspensió de diversos serveis

En aquesta roda de premsa, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha informat sobre les actuacions que es prendran a partir d'ara: suspensió de tots els mercats ambulants, tot i que els mercats públics encara restaran oberts amb control d'accés; suspensió del servei de bus urbà a la Conca d'Òdena a partir d'aquest divendres, afectant els que connecten Igualada, Vilanova i Montbui; cancel·lació de la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil.

A més a més, també tanca l'Hospital de dia Sant Jordi, sociosanitari, mentre que els centres de dia Pare Vlaseca i Montserrat només ho fan parcialment, suspenent les activitats en grup i restringint les visites a la residència Pare Vilaseca i als pisos tutelats per a gent gran. Castells també ha aprofitat per demanar més personal sanitari a l'Hospital d'Igualada i ha anunciat que la Generalitat ha assegurat que no hi haurà falta d'aliments als comerços.


Comentaris

envia el comentari