IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dubtes sobre la renda mínima de 500 euros mensuals? T'ho expliquem

És una de les mesures que posa en marxa el Govern davant la crisi del coronavirus

L'Ingrés Mínim Vital va dirigit a aquelles persones en situació d'extrema pobresa | Cedida

Davant la crisi del coronavirus, que està portant nombroses morts i contagis, el Govern ha hagut de posar en marxa mesures com decretar l'estat d'alarma i activar el confinament dels ciutadans. No obstant això, també està treballant a impulsar altres iniciatives per poder ajudar a totes aquelles persones que estan patint econòmicament perquè s'han quedat sense feina, han patit un ERTO en les seves empreses o han hagut de tancar els seus negocis.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En concret, entre aquestes iniciatives es troba l'Ingrés Mínim Vital, que era una mesura que es recollia en el programa electoral del PSOE i Unidas Podemos. Es tracta d'una prestació que ha vist la llum abans del previst donades les circumstàncies i que va dirigida a aquelles persones en situació d'extrema pobresa de cara al fet que puguin fer front a la situació generada per aquesta pandèmia.

L'Ingrés Mínim Vital entrarà en vigor el pròxim mes de maig i aproximadament un milió de llars espanyoles. Està previst que sigui d'un import de 500 euros. No obstant això, aquesta quantia s'incrementaria en 250 euros mensuals si hi hagués a la llar un segon adult sense ingressos i també 100 euros més per cada menor que visqui a casa, encara que en el cas de les famílies monoparentals aquests 100 euros es convertirien en 150 euros .

Qui pot rebre l'Ingrés Mínim Vital?

José Luis Escrivá, ministre de Seguretat Social, ha indicat que aquesta renda mínima la podran obtenir les següents persones:

  • Ciutadans que visquin sols i amb una renda inferior als 200 euros al mes.
  • Ciutadans que visquin acompanyats i que acreditin una renda familiar que no sigui superior als 450 euros mensuals.

Així mateix, cal destacar que, a més del que s'ha exposat, a aquest Ingrés Mínim Vital només podran tenir accés aquelles persones que no comptin amb cap de les altres ajudes que ha posat en marxa el Govern des que es va decretar l'estat d'alarma. No obstant això, sí que serà compatible amb altres prestacions autonòmiques.

Com es pot sol·licitar?

Com que el Govern segueix treballant en aquesta renda mínima per poder tancar tots els seus 'serrells' encara no es coneix la manera de sol·licitar-la. De moment, queda esperar que estigui totalment confeccionada perquè s'indiquin les vies per poder tramitar-la.


Comentaris

envia el comentari