IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Es duplica la demanda de gossos durant el confinament

La Real Sociedad Canina Española (RSCE) demana «responsabilitat» a totes les persones que hagin decidit tenir un nou animal de companyia

Un home passeja el seu gos pels carrers de Madrid durant el confinament per coronavirus el 15 de març de 2020
La demanda de gossos actual és similar a la del Nadal | Catalunya Diari

El decret de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus ha provocat que la ciutadania s’hagi de quedar a casa per frenar l’expansió del virus. Actualment, només es pot sortir al carrer per comprar productes de primera necessitat, com aliments o medicaments, per cuidar menors o persones dependents, per treballar, en els casos en què es considera indispensable i, individualment, per passejar el gos.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Precisament, la demanda de gossos s’ha duplicat durant el confinament. Moltes persones han optat per tenir un animal de companyia i davant aquesta situació la Real Sociedad Canina Española (RSCE) demana «responsabilitat» a tothom que hagi decidit fer el pas perquè quan s’acabi el confinament les necessitats dels animals seran les mateixes. 

En aquest sentit, la RSCE comenta que en aquests dies tan difícils els gossos poden unir les famílies, entretenir els infants i fer el confinament més agradable. Malgrat això, cal recordar que també hi ha persones que opten tenir un gos com a excusa per poder sortir al carrer o que ho aprofiten per llogar els animals i aconseguir uns ingressos extra.

El president de l'entitat, Julián Hernández, recorda que un gos és «un més de la família per a tota la vida» i que se li ha de donar el mateix tracte i atenció quan acabi la situació de confinament i no abandonar-lo. Hernández insisteix en el fet que els nous amos han de «prendre consciència» de la responsabilitat i les obligacions que comporta un gos i ha assegurat que «hi ha persones que no estan fetes per cuidar d’una mascota».

Els passejos durant el confinament

Durant el confinament els passejos per a gossos han de durar el menys temps possible i s’han de realitzar prop del domicili i sense socialitzar amb altres amos. Per una altra banda, Julián Hernández assenyala que els cadells no poden sortir al carrer fins que no tenen vacunes, amb la qual cosa seria una doble irresponsabilitat treure’ls durant el confinament.

«Un gos no és una joguina»

El president de la Real Sociedad Canina Española demana «pensar-s’ho dues vegades» abans de tenir un gos i recorda que «un gos no és una joguina que es pugui deixar a un costat quan un es cansa». «S’ha de prendre consciència que és un membre de la família amb unes necessitats específiques que requereix temps, atenció i estima», manifesta. Hernández assegura que la demanda actual és similar a la del Nadal i que en cap cas un gos pot servir d’excusa per trencar el confinament i sortir al carrer.


Comentaris

envia el comentari