URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Edu, l'esportista de 36 anys ingressat per coronavirus sense patologies prèvies

El terrible testimoni d'un jove madrileny sobre com li ha afectat el virus

Imagen de la mano de una persona en el hospital
Eduardo ha explicat la seva experiència des del moment en el qual va contraure el virus | Cedida

El coronavirus cada dia s'expandeix més, i tot i el confinament, els casos no cessen. Eduardo Hernández és un jove de 36 anys que ha volgut compartir el seu cas. Edu és actor de professió, esportista, no fuma i no beu; en resum, porta un estil de vida saludable. Ara, però, es troba hospitalitzat per coronavirus amb un quadre de pneumònia que afecta els seus dos pulmons.

No és l'únic, ja que el nombre de casos de contagiats per coronavirus entre la població jove augmenta en aquests dies. I, no sols això, sinó que per si l'escenari no és prou desencoratjador, són diversos els joves contagiats per coronavirus amb un estat de salut òptim i sense patologies prèvies.

«El meu nom és Eduardo Hernández, sóc un dels casos estranys però cada vegada més habituals de coronavirus. Tinc 36 anys, sóc molt esportista, faig 'crossfit', no fumo, no bec, gairebé mai em poso malalt, tinc una salut com un roure, però resulta que estic ingressat a l'Hospital Universitari Gregorio Marañón per positiu en coronavirus i afligit de pneumònia en tots dos pulmons» explica a 'El Mundo'.

Explicant el seu cas vol advertir a la gent jove

«Crec que cal advertir a la gent jove que ens crèiem indestructibles davant la malaltia. Això no és una grip qualsevol, això és greu de debò i la gent jove ha d'estar advertida». Eduardo segueix ingressat en una unitat hospitalària especialitzada, però ell no és l'únic pacient jove. La mitjana d'edat dels malalts que reben atenció especialitzada al seu costat explica que alguns tenen «entre 30 i 45 anys, els veig jo i m'ho diuen les infermeres».

L'evolució d'Eduardo és positiva, afortunadament. Així ho explica ell mateix al mitjà esmentat i el més probable és que rebi l'alta hospitalària aquest cap de setmana. Si bé l'objecte del seu testimoniatge, per tant, no és alarmar més del compte a la població, sí que vol conscienciar-nos perquè no ens trobem davant una grip qualsevol, el contagi per coronavirus pot resultar fatal.

«Això no és una cosa que afecti només persones molt majors i immunodeprimides, això pot fer molt de mal als qui no ho som també. Hi ha gent que està subestimant el coronavirus», ha afirmat Eduardo.

Va començar a sospitar que tenia coronavirus el 9 de març

«Crec que tot va començar el dimarts 9 de març quan vaig començar a esternudar. El dijous 11, quan em vaig aixecar per a anar a 'crossfit' em feia mal tot però no tenia febre». La seva història continua i explica quins símptomes va tenir: «Jo faig 1,87 metres, entreno des de fa cinc anys tres vegades per setmana, sóc un noi fort. Gairebé no bec, no prenc drogues, m'alimento sa i no tinc cap patologia prèvia» però quan va acabar va notar que tenia febre. 

No va ser fins cinc dies després que va decidir anar a urgències: «El dissabte 14 ja començo a tossir com un boig i no puc respirar profund, com amb una pressió en el pit. Aquí ja estic ben fotut, només, amb febre alta, grogui, i em dic: 'Jo amb això no puc només'». Per això va decidir acudir per a ser tractat a les 'Urgències de l'Hospital madrileny Gregorio Marañón' amb 39,5 de febre. 

En aquests moments, Eduardo rep un tractament basat en la ingesta de diversos retrovirals —Kaletra, que és per al VIH, i Dolquine, que és per a la malària— amb els quals combatre la pneumònia que li està afectant en ambdós pulmons.


Comentaris

envia el comentari