Una empresa catalana hauria fet d'intermediària en la compra de tests ràpids del govern espanyol

Seria una adquisició posterior a la primera partida defectuosa

Test ràpid per detectar la COVID-19
Espanya va haver de tornar a comprar tests ràpids pel coronavirus | Catalunya Diari

Ha estat una de les grans polèmiques que ha hagut d'afrontar el govern espanyol, principalment el ministeri de Sanitat, en la gestió de la crisi del coronavirus: la compra de tests ràpids defectuosos. El ministre, Salvador Illa, va acabar reconeixent que la xifra total superava els 600.000

Finalment, l'executiu de Pedro Sánchez hauria fet una nova compra, que segons una font del sector de la distribució sanitària recollida a 'El Español', d'uns 5,5 milions de tests.

Aquesta mateixa font assenyalava que la nova adquisició s'hauria fet a Wondfo Biotech, un dels 15 proveïdors que el govern xinès sí considera fiables. En l'operació, segons publica 'El Español', hi hauria participat una empresa catalana com a intermediària, aconseguint un important benefici.

Important negoci per l'empresa catalana

Sempre segons el proveïdor anònim sanitari citat, la companyia catalana que ha participat en la compra és Hans Biomed, més coneguda per la seva marca de Skymedic

Situada a Terrassa, es dedicaria principalment a la venda de productes a clíniques estètiques. Ara, però hauria participat en la compra dels 5,5 milions de tests que, segons la mateixa font, estaria valorada en uns 30 milions de dòlars i que hauria permès a Skymedic doblar la seva facturació d'un any. 


Comentaris

envia el comentari