Una empresa catalana ha creat un kit per diagnosticar el coronavirus en una hora

Ja s'utilitza a la Xina i esperen exportar-ho als EUA

Laboratori de l'Hospital Clínic on es fan les proves del coronavirus
L'aparell permet diagnosticar amb més rapidesa    | Catalunya Diari

L'empresa catalana Qiagen hauria desenvolupat un dispositiu que podria ser clau per la ràpida detecció de casos positius de coronavirus. La companyia fabrica un kit de diagnosi normalment utilitzat per detectar 21 patògens, principalment de malalties respiratòries, al qual acaben d'afegir el Covid-19 i que permet confirmar si un pacient té el coronavirus en només una hora.

Segons recull el diari 'Ara', l'aparell només mesura uns 30 centímetres d'alt i 15 d'ample. Només cal agafar mostres de la mucosa del nas de la persona que es vol analitzar i ficar-les en un cartutx que s'introduirà dins l'aparell. Aquest té prou material biològic per detectar uns 19 virus i 4 bacteris infecciosos. 

La seva utilitat ha fet créixer la demanda internacional 

Fonts de la companyia confirmen que actualment la producció de l'instrument no és suficient per atendre tota la demanda. I és que el kit fa setmanes que s'utilitza a la Xina, país que, davant la ràpida expansió de la malaltia, va accelerar els tràmits per aprovar material mèdic. Per ells també s'han interessat altres països com els Estats Units, on està pendent d'aprovació. 

El sistema de diagnosi impulsat aporta principalment un gran benefici: simplifica la manera de confirmar casos positius. En països com Espanya, fins ara és necessari que les mostres passin primer per un laboratori microbiològic i que després siguin verificades per un organisme central, en aquest cas, l'Institut de Salut Carlos III

Amb aquest sistema s'accelera la capacitat per descartar casos sospitosos i a més, es facilita que es puguin fer anàlisis fora d'instal·lacions hospitalàries. Les seves dimensions permeten que, en cas de necessitat, es pugui fer una primera confirmació ràpida de Covid-19 a fronteres o aeroports


Comentaris

envia el comentari