Un 19% de catalans creu que algú de casa ha tingut símptomes de coronavirus, segons una enquesta

Aproven la gestió de la Generalitat i suspenen la del Govern central i la UE

Metro Plaça Universitat el 17 de març de 2020
La gent continua trencant el confinament amb motius sorprenents | CatalunyaDiari

Gairebé un 19% de famílies catalanes creu que algun dels seus membres ha tingut símptomes lleus de coronavirus, segons indica la primera onada del baròmetre de TV3 i Catalunya Ràdio que ha elaborat Gaps per a fer un seguiment de com es viuen les mesures per a afrontar la pandèmia.

Els més joves són els que tenen aquesta percepció que algun familiar ha tingut símptomes, un 6% dels enquestats explica que ells o algun familiar ha viscut una situació crítica, segons ha informat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en un comunicat.

Un 20,3% dels enquestats assegura viure malament o molt mal el confinament, i de mitjana els catalans surten entre dues i tres vegades a la setmana del seu domicili. Gairebé dos terços dels enquestats (un 63,9%) aprova la gestió de la Generalitat de la crisi de la pandèmia i dels ajuntaments (un 65,6%), mentre que es rebaixa a un 48,4% els que aproven al Govern central i un 45,1% a la Unió Europea.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La gestió del Govern rep un aprovat

Segons el baròmetre, la gestió del Govern de la generalitat obtindria una nota de 5,2 de mitjana, mentre que els ajuntaments obtenen un 5,1 -el de Barcelona un 4,8-, el govern central un 4,1 i la Unió Europea un 3,9. Sobre l'economia, un 46% creu que serà necessari menys d'un any per a remuntar la situació, mentre que un 49% considera que farà falta més temps i un 5% que no es tornarà a la situació anterior a la pandèmia.

La meitat dels enquestats que treballen des de casa asseguren que són igual d'eficaces i un 20% que ho són més, però a partir dels 50 anys el teletreball es percep com menys efectiu.


Comentaris

envia el comentari