ERC s'abstindrà en l'allargament de l'estat d'alarma si no hi ha confinament total

Els republicans provaran de pactar un «posicionament conjunt» amb JxCat, la CUP, Bildu i BNG
El coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, i la portaveu del partit, Marta Vilalta.
Marta Vilalta, acompanyada del coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu. | ACN

 

La secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que la formació s'abstindrà en la votació al Congrés per prorrogar l'estat d'alarma si el govern espanyol no confina tota la població del país. En un vídeo difós a la premsa, Vilalta ha dit que els republicans presentaran una contraproposta a la cambra baixa perquè només es permeti sortir de casa als treballadors dels serveis bàsics i els que hagin de garantir la cadena alimentària.

 

«Si aquesta proposta no és acceptada, ERC proposarà abstenir-se en la votació», ha argumentat. ERC parlarà amb als grups de JxCat, la CUP, EH Bildu i BNG per provar de pactar un «posicionament conjunt i compartit» per forçar conjuntament al Congrés pel confinament generalitzat.

 

ERC presentarà una contraproposta al Congrés dels Diputats

Vilalta ha explicat que a la reunió de l'executiva d'aquest dilluns, 23 de març, han apostat per presentar una contraproposta al Congrés de l'estat d'alarma que reculli la demanda de la Generalitat de fer un confinament total de la ciutadania del país. «Garantir els serveis bàsics i la cadena alimentària», ha dit Vilalta sobre les excepcions que ells proposen pel confinament.

 

La portaveu dels republicans ha argumentat que proposaran no donar suport al decret perquè sense atendre la demanda de la Generalitat no és «resolutiva» la lluita contra la pandèmia i que es fa un «ús abusiu» del mecanisme de l'estat d'alarma. «Enlloc de pal·liar i de lluitar contra el coronavirus s'aprofita per rescentralitzar i prendre capacitat de decisió als governs», ha criticat.

 

Vilalta ha emplaçat a la resta de grups al Congrés a fer sentir la veu a la cambra per tal de «protegir vides», posar «al centre» a les persones i extremar les mesures del confinament. «Cal evitar el col·lapse del sistema sanitari», ha reclamat una setmana més Vilalta en la seva compareixença.Comentaris

envia el comentari