IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sanitat admet que algunes grips del febrer podien ser coronavirus

Fernando Simón ha afirmat que tot i que no hi ha proves concloents, la possibilitat existeix

Un profesional sanitari extreu una mostra de sang per una prova per detectar coronavirus a una residència de la Pobla de Segur, el 13 d'abril de 2020
Fernando Simón ha afirmat que podrien haver-hi casos de coronavirus la grip de febrer | CatalunyaDiari

El director del centre d’emergències sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que podria haver-hi infectats pel coronavirus en el brot de grip d’aquest hivern.

Ha afirmat, així, que el passat febrer va haver-hi «una variació no habitual de la corba de l’evolució dels casos de grip» que pot estar associada al Covid-19, que ja havia arribat a les nostres fronteres.

Tot i no tenir encara proves, la possibilitat existeix 

Tal com ha afirmat Simón, un grup d’investigació està estudiant un possible increment de contagis durant el mes de febrer i centrant-se en els nens, que van ser el grup més afectat per la grip aquest hivern i, com ja es coneix, són un dels grups que més faciliten el contagi del virus.

Tot i tenir sospites de casos de coronavirus entre el passat brot de grip, Simón ha reconegut que «serà difícil» tenir uns resultats que verifiquin aquesta teoria. Els estudis que s’han realitzat a pacients en negatiu de grip no mostren casos de coronavirus, però «la possibilitat existeix», ha assegurat Simón.


Comentaris

envia el comentari