L'Escola Bressol Municipal Gràcia estarà tancada fins al 19 de març pel positiu en coronavirus

Hi ha 16 persones aïllades, és a dir, tots els professionals del centre

Imatge de recurs d'una escola bressol
El centre ha estat tancat per un positiu en coronavirus | Pixabay

L'Escola Bressol Municipal Gràcia estarà tancada «de moment» fins al 19 de març arran del cas positiu de coronavirus d'una treballadora de la llar d'infants. Així ho ha explicat en una atenció als mitjans la regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, que ha concretat que també s'ha aïllat 16 professionals del centre, és a dir, tots. «S'ha parlat amb les famílies i la direcció de l'escola i tothom està degudament informat», ha dit.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En l'altre cas positiu, el d'un treballador de l'àrea econòmica del consistori, s'ha procedit a aïllar 39 persones identificades com a «contactes». En tot cas, Tarafa ha assegurat que la llista de persones en aïllament pot ser «momentani» i en les pròximes hores podria variar i escurçar-se. En els dos casos decoronavirus, els infectats es troben «molt bé» i s'haurien contagiat per contacte amb altres persones positives. L'aïllament de les persones de l'entorn és una mesura «preventiva», ha insistit Tarafa.

L'aïllament i el tancament de l'escola com «accions preventives»

La regidora de Salut també ha volgut transmetre un missatge de «tranquil·litat» i ha insistit que l'aïllament de persones i el tancament de l'escola sencera són accions preventives. De fet, fonts municipals han explicat que la treballadora de la llar d'infants només tenia contacte amb alguns alumnes però tot i això s'ha optat per tancar tota l'escola.

«Quan decidim fer la mesura, que és un aïllament de tot aquest espai és perquè s'aplica el protocol amb uns criteris establerts», ha recordat. Preguntada per la possibilitat de tancar també durant uns dies el col·legi Rius i Taulet, situat al mateix recinte que l'escola bressol, Tarafa ho ha descartat. Ara, ha apuntat, només és «pertinent» la mesura ja adoptada i no se'n contempla cap altra.

Primers dos casos positius entre personal de l'Ajuntament de Barcelona

Els protocols aplicats des de l'Agència de Salut Pública de Barcelonai el consistori són els mateixos que s'han aplicat davant d'altres casos positius a la ciutat i a Catalunya. Bàsicament consisteix a fer una llista de «contactes» i aïllar-los de forma preventiva.

Entre els 39 contactes aïllats pel cas positiu d'un treballador de l'àrea econòmica de l'Ajuntament hi ha el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, i els regidors Jordi Martí i Montserrat Ballarín. Cap d'ells, però, ha desenvolupat cap símptoma i mantenen la seva activitat laboral des de casa.


Comentaris

envia el comentari