Espanya informa l'OMS sobre la «dramàtica» situació dels seus hospitals

Annette Kennedy, presidenta del Consell Internacional d'Infermeres, ha assegurat que tots els països han de compartir les seves experiències per a frenar la crisi

Una professional sanitària fent la prova del coronavirus a l'Hospital Clínic de Barcelona
Espanya ha admès la falta d'EPIs que hi ha als seus hospitals | Catalunya Diari

El Consell General d'Infermeria ha exposat en un seminari virtual organitzat pel Consell Internacional d'Infermeres (CII), amb la participació de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la situació «dramàtica» de milers dels professionals a hospitals «absolutament desbordats» i ha denunciat l'absència de suficients equips de protecció — EPIs, mascaretes o ulleres —.

Més d'un miler d'experts de prop de 70 països han assistit a la reunió a través d'internet per a poder conèixer l'experiència dels dos països europeus més afectats per la pandèmia com són Espanya i Itàlia. 

«Ja fa dos mesos que les autoritats són conscients de la magnitud de l'epidèmia»

L'exemple espanyol s'ha seguit «amb molt interès» amb la intervenció del vicesecretari del Consell General d'Infermeria, José Luis Cobos, qui ha explicat que «des de fa ja dos mesos les autoritats sanitàries són conscients i sabien de la magnitud d'aquesta epidèmia al país».

No obstant això, ha criticat que no s'ha fet una adequada previsió per a facilitar els equips de protecció individual (EPIs) que necessiten els professionals sanitaris i s'han vist obligats a fabricar-se de forma casolana els seus propis equips. 

D'altra banda, també ha compartit tots els treballs duts a terme des del Consell General d'Infermeria, com la realització d'infografies, pòsters, vídeos i documents de recomanacions per als professionals i per a la població en general. O un curs d'actualització de coneixements a l'actuació davant el coronavirus desenvolupat per l'Institut Superior de Formació Sanitària (ISFOS), del Consell General d'Infermeria. 

Compartir experiències per a frenar la crisi sanitària

Per la seva part, Walter de Caro, president de l'Associació d'Infermeres Italianes (Consociazione Nazionalle delle Associazioni Infermiere-Infermieri — CNAI) ha exposat la situació que viuen els professionals al país, on l'epidèmia va arribar setmanes abans de col·lapsar Espanya. Durant la seva intervenció, ha revelat que la pressió assistencial i la manca de mitjans ha portat a dues infermeres italianes a treure's la vida

Annette Kennedy, presidenta del Consell Internacional d'Infermeres, ha assegurat que tots els països han de compartir les seves experiències per a frenar la crisi de salut pública sense precedents i ha agraït el treball en primera línia de milers de professionals d'infermeria en els països afectats pel coronavirus. 

De la mateixa manera, la infermera cap de l'OMS, Elisabeth Iro, ha agraït els esforços que s'estan realitzant en tots els països i ha recordat que tot l'equip i departaments de l'OMS estan realitzant «grans esforços» per ajudar a combatre aquesta pandèmia.


Comentaris

envia el comentari