IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Espanya planeja un estiu sense turisme exterior

L'escenari de tancament de fronteres és un dels que té sobre la taula l'executiu central

Platja de Castell de Palamós
Imatge d'arxiu d'un dia d'estiu a la platja de Castell de Palamós. | ACN

El govern espanyol treballa amb diversos escenaris de cara a les properes setmanes i mesos. A ningú no se li escapa que, en poc més de vuit setmanes, arribarà l'estiu, l'època de l'any en què l'Estat rep més visitants exteriors aprofitant l'atractiu del clima, les platges, les muntanyes o qualsevol altre estímul per fer una estada a qualsevol dels territoris d'Espanya.

Estiu sense turisme exterior?

Doncs bé: segons ha explicat el diari 'ABC' aquest Dijous Sant, dia 9 d'abril, el govern d'Espanya ja treballa amb un pla que contempla un estiu sense turisme exterior, per tant, amb les fronteres tancades. La mesura també contempla restriccions en la mobilitat a nivell intern i l'ús obligatori de mascaretes i manteniment de les distàncies recomanades per part de les autoritats sanitàries. Sens dubte, la mesura suposaria un gran impacte per a l'economia espanyola, molt dependent del turisme, mentre que el govern espanyol advocaria per una campanya de foment del turisme intern, a nivell estatal.

La mesura, a més, seria en doble direcció: el turisme estranger no podria accedir a Espanya, però els espanyols tampoc no podran creuar les fronteres per anar cap a altres països —només si un certificat mèdic ho permet de manera expressa. Així doncs, tot i que encara es tracta d'una hipòtesi; d'un escenari en què el govern espanyol està començant a treballar, cal tenir en compte aquesta possibilitat com a real davant l'escenari que estem vivint.

 

Una Setmana Santa que ja és molt diferent

Tot plegat, a les portes de Divendres Sant. Per posar un exemple, la imatge de la Costa Brava és radicalment diferent a la d'altres anys. El coronavirus deixa passejos marítims deserts i platges buides de punta a punta del litoral. Les policies locals, però, no abaixen la guàrdia i faran controls per assegurar-se que ningú se salti l'estat d'alarma.

A Palafrugell pentinaran les platges amb dron després que aquesta última setmana s'hagi arribat a denunciar un surfista, i a pobles com Cadaqués o El Port de la Selva, les patrulles blindaran literalment els accessos per evitar que ningú amb segona residència hi vagi a passar la Pasqua. El turisme, doncs, també es veu molt perjudicat de l'actual situació.


Comentaris

envia el comentari