La perillosa estafa que ja ha enganyat moltes persones en plena pandèmia de coronavirus

Molts usuaris han caigut en l'estafa

Telèfon amb l'aplicació Whatsapp
L'estafa que arriba per WhatsApp en ple coronavirus | CatalunyaDiari.cat

L'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) alerta d''una nova estafa que circula per les xarxes socials, concretament per aplicacions de missatgeria instantània com Whatsapp, i que utilitza el mètode de la suplantació d'identitat per obtenir les dades personals i bancàries dels usuaris.

Es tracta d'un correu electrònic fraudulent que es comparteix a WhatsApp i que utilitza com a esquer una subscripció gratuïta a Netflix. Quan l'usuari accedeix a l'enllaç que s'adjunta al correu, és redirigit a una pàgina web on ha d'omplir un formulari amb una sèrie de dades personals. Per finalitzar, es demana a l'usuari que comparteixi la promoció amb els seus contactes.

Torna l'estafa de la subscripció de Netflix

Posteriorment, el suposat guanyador de la subscripció gratuïta a aquest servei de streaming rep una falsa targeta regal, però per obtenir-la ha de proporcionar les dades bancàries (compte bancari, data de caducitat i codi CVC).

Incibe recorda que mai hem de donar les nostres dades personals o bancàries si no estem segurs que es tracta d'una promoció real. En cas de dubte, contactarem amb l'empresa en qüestió per altres vies per comprovar si es tracta d'una oferta o promoció real. Aquesta nova estafa aprofita el context de crisi per coronavirus, ja que molts usuaris fan ús de serveis com Netflix durant el confinament.


Comentaris

envia el comentari