IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un estudi confirma l'eficàcia dels desinfectants recomanats per l'OMS contra el coronavirus

Investigadors alemanys han demostrat que les dues fòrmules, a base d'alcohol, inactiven el virus després de 30 segons d'exposició

Imatge d'arxiu d'un desinfectant de mans
Els desinfectants recomanats per l'OMS inactiven el virus en 30 segons. | Europa Press (iStock)

Un estudi realitzat per investigadors de la Universitat Rühr de Bochum (Alemanya) ha posat de manifest que els desinfectants recomanats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) són eficaços contra el nou coronavirus., inactivant-lo després de 30 segons d'exposició.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El primer desinfectant que recomana l'OMS consisteix en un 80 per cent en volum d'etanol, un 1,45 per cent en volum de glicerina i un 0,125 per cent en volum de peròxid d'hidrogen. Així mateix, l'altre consta d'un 75 per cent en volum d'isopropanol, un 1,45 per cent en volum de glicerina i un 0,125 per cent en volum de peròxid d'hidrogen.

El virus queda inactiu després de 30 segons d'exposició al desinfectant

Segons l'estudi publicat pels científics alemanys en la revista 'Emerging Infectious Diseases', quan s'utilitzen correctament, tots dos desinfectants de mans a base d'alcohol són efectius contra el nou coronavirus.

En concret, els investigadors han exposat el nou coronavirus durant 30 segons a les formulacions desinfectants recomanades per l'OMS. Aquest període de temps va ser triat sobre la base de les recomanacions per a desinfectants de mans. Posteriorment, van provar els virus en assajos de cultiu cel·lular i van analitzar quants virus continuaven sent infecciosos.

Els estudis realitzats han mostrat que «totes dues formulacions recomanades per l'OMS inactiven prou el virus després de 30 segons», han explicat els experts. A més, aquestes propietats no només s'apliquen a les solucions de l'OMS, sinó que més aviat, als seus components principals, els alcohols etanol i isopropanol, que també van mostrar una inactivació adequada del virus.


Comentaris

envia el comentari