IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Un estudi demostra una pràctica beneficiosa contra el coronavirus pels pacients greus

«Aquest treball és la primera evidència del comportament dels pulmons en pacients amb Covid-19», manifesten els investigadors

Sanitaria vestida amb EPI aplaudint, 28 de març de 2020
Un estudi demostra una pràctica que pot ser beneficiosa pels pacients amb covid-19 | EP

Un estudi realitzat a l'Hospital Wuhan Jinyintan (la Xina) en 12 pacients amb síndrome de dificultat respiratòria aguda (SDRA) greu relacionat amb la infecció pel nou coronavirus, i assistits per ventilació mecànica, ha evidenciat els beneficis que comporta per als seus pulmons ficar-los al llit boca avall.

El treball, publicat en la revista ‘American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine’, va ser realitzat durant la setmana del 18 de febrer per professionals sanitaris del centre hospitalari, que van ser els qui van atendre els pacients que van resultar ser objecte d'estudi.

«Aquest treball és la primera evidència del comportament dels pulmons en pacients amb Covid-19 greu que requereixen ventilació mecànica i reben pressió positiva, i demostra que alguns no responen bé a aquesta pressió i sí quan se'ls col·loca mirant cap avall», han detallat els investigadors.

Durant l'estudi, es va col·locar als pacients estirats boca avall durant 24 hores i en els moments en els quals tenien nivells baixos d'oxigen en sang, paràmetres que es van mesurar, així com el volum pulmonar i la pressió de la via aèria, mitjançant dispositius col·locats en els respiradors dels pacients. També es va mesurar la ventilació de les seves vies respiratòries.

L'estudi va donar bons resultats en els pacients

Set pacients van rebre almenys una sessió de posicionament boca avall, altres tres també es van col·locar així però van rebre suport vital per a reemplaçar la funció pulmonar i cardíaca, i altres tres van morir. Els pacients que no es van situar boca avall van tenir una deficient capacitat pulmonar, mentre que els que van alternar la posició boca amunt i boca avall van millorar aquest paràmetre.

«És només un petit nombre de pacients, però el nostre estudi mostra que molts pacients poden estar exposats a més mal que benefici en tractar d'augmentar la pressió, ja que hem vist que el pulmó pot millorar quan el pacient està boca avall», expressen els investigadors.


Comentaris

envia el comentari