IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un estudi francès assegura que la nicotina podria protegir del coronavirus

En els propers dies es realitzarà un assaig clínic amb pegats de nicotina

Unitat de Cures Intensives d'un Hospital
La nicotina podria impedir al virus quedar-se a les cèl·lules | EFE

La nicotina podria protegir a les persones del coronavirus, especialment en els casos més greus, al rebaixar la reacció immunitària excessiva de l'organisme. Segons assenyala La Vanguardia, diversos metges xinesos van plantejar aquesta hipòtesi a l'inici de la pandèmia i ara alguns especialistes del principal hospital de París, La Pitié-Salpêtrière, en donen suport.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En primer lloc, els metges francesosd'un dels majors complexos mèdics i d'investigació d'Europa ja van detectar que hi havia molt pocs casos de la Covid-19 entre els presos i  els pacients d'hospitals psiquiàtrics, col·lectius amb un alt índex de tabaquisme. Per tenir més dades, van posar en marxa un estudi amb 350 pacients hospitalitzats i 130 més amb símptomes lleus.

Les dades que es van extreure de l'estudi mostraven que hi havia una proporció molt petita de fumadors entre els pacients. «Vam trobar només un 5% de fumadors entre els malalts, una dada molt baixa», va declarar el professor de medicina interna Zahir Amoura, autor de l'estudi, a l'emissora France Inter. «Globalment, tenim un 80% menys de fumadors entre els pacients de la Covid-19 que entre la població general del mateix sexe i edat»

La nicotina podria impedir al virus quedar-se a les cèl·lules

Segons el neuròleg, Jean-Pierre Changeux, qui va advertir Amoura sobre aquesta hipòtesi, la nicotina podria impedir al virus quedar-se a les cèl·lules, evitant que la infecció es propagui. Aquesta hipòtesi sembla confirmar-se amb l'estudi i també al fet que alguns pacients, al veure's obligats a deixar el tabac, han empitjorat la seva salut.

Recentment, segons el diari, un treball xinès publicat a finals de març a 'The New England Journal of Medicina' va arribar a unes conclusions similars. Es van analitzar a 1.000 persones infectades i es va comprovar que el 12,6% eren fumadores, mentre que la proporció entre la població general és del 28%.

 

S'iniciarà un assaig clínic

El ministeri de Sanitat francès iniciarà un assaig clínic en què es col·locaran pegats de nicotina a tres grups diferents i amb diverses dosis. En concret, al personal mèdic per saber si els protegeix, als pacients hospitalitzats per comprovar si els símptomes disminueixen i als pacients greus que estan a la Unitat de Cures Intensives. Malgrat això, el ministre Olivier Véran ha recordat que «fumar mata» i que la població no ha de treure conclusions equivocades ni automedicar-se amb pegats de nicotina.


Comentaris

envia el comentari