IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

L'ibuprofèn i el coronavirus: La veritat sobre si és o no perjudicial

Investigadors britànics aclareixen tots els dubtes

Un pot de pastilles blanques
Un estudi desmenteix que l'ibuprofèn perjudiqui els malalts de COVID-19 | CatalunyaDiari

Va ser el ministre francès de Sanitat qui va obrir el debat sobre quin medicament era millor en la lluita contra el coronavirus. «Prendre medicaments antiinflamatoris com l'ibuprofèn, podria ser un factor agreujant, És millor prendre paracetamol», va dir Olivier Véran. 

Aquesta informació va disparar les vendes de paracetamol a tota Europa, tot i no haver-hi cap estudi que confirmés les paraules de Verán. Només l'OMS va recomanar fer-ne ús per tractar le símptomes de la COVID-19, sobretot la febre i el dolor

Davant aquesta d'afirmacions, la comunitat científica va insistir que no hi havia encara cap estudi que confirmés els efectes negatius de l'ibuprofèn per la salut dels malalts de coronavirus i que calia investigar al respecte. 

No existeixen proves contra l'ibuprofèn

Investigadors del prestigiós King's College de Londres publicaven a la revista 'ecancermedicalscience' que no han trobat cap indici que els antiinflamatoris puguin agreujar la COVID-19. Per fer-ho han analitzat 89 estudis sobre altres coronavirus com el MERS o el SARS a més de l'actual SARS-CoV-2.

S'ha tractat d'esbrinar també si aquests fàrmacs pel dolor o altres com els esteroides haurien de ser evitats per les persones contagiades. Les conclusions a les quals han arribat és que ni l'ibuprofèn ni altres com els bloquejadors de l'FNT o inhibidors de la JAK, utilitzats per malalties inflamatòries com l'artritis, són completament segurs

És més, gràcies a aquest estudi s'ha pogut confirmar l'efecte positiu de dos medicaments sobre aquesta malaltia. «Una dosi baixa d'un esteroide anomenat prednisolona i un fàrmac immunodepressor anomenat tacrolimus poden tenir un impacte beneficiós», sentenciava l'estudi. 


Comentaris

envia el comentari