IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un estudi sobre els pacients curats de coronavirus crea noves incògnites sobre la malaltia

Els investigadors Lixin Xie i Lokesh Sharma han fet patent que alguns infectats poden contagiar la malaltia fins vuit dies després de desaparèixer els símptomes

Científics investigadors busquena contrarrellotge una vacuna contra el coronavirus
Raons per encarar amb optimisme la crisi del coronavirus | CatalunyaDiari.cat

Un grup d'investigadors va descobrir que alguns malalts lleus de la covid-19 poden contagiar el coronavirus fins vuit dies després de desaparèixer els símptomes, per la qual cosa recomanen mantenir la quarantena durant dues setmanes més.

Les infeccions greus poden necessitar més temps

Un estudi dels doctors Lixin Xie i Lokesh Sharma, publicat aquest divendres 27 de març del 2020 a la revista especialitzada American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, de l'American Thoracic Society, va revelar que la meitat dels pacients que van analitzar encara estava en procés d'eliminar el coronavirus SARS-*CoV-2 fins i tot després que els símptomes desapareguessin.

«La troballa més significativa del nostre estudi és que la meitat dels pacients continuaven eliminant el virus fins i tot després de la resolució dels seus símptomes», va dir el coautor principal, Lokesh Sharma, qui és professor a l'Escola de Medicina de Yale.​

«Les infeccions més greus poden tenir temps d'eliminació encara més llargs», va afegir.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Període d'incubació de cinc dies

Els investigadors van analitzar a 16 pacients amb covid-19 amb una edat mitjana de 35,5 anys, que van ser tractats i donats d'alta del Centre de tractament a l'Hospital General de PLA, a Pequín, entre el 28 de gener i el 9 de febrer.

Els experts van analitzar mostres d'hisops de gola presos a tots els pacients participants de l'estudi en dies alterns. Els pacients van ser donats d'alta després de la seva recuperació i confirmació de l'estat viral negatiu després d'almenys dues proves consecutives de reacció en cadena de la polimerasa —PCR—.

Els símptomes principals van incloure febre, tos, dolor a la faringe —faringàlgia— i respiració difícil o dificultosa —dispnea—.

El període d'incubació, que és el temps des que es va contreure la infecció fins a l'aparició dels primers símptomes, va ser de cinc dies, menys en un cas.

«Es necessiten més estudis»

L'estudi va reflectir que la durada mitjana dels símptomes en aquesta recerca va ser de vuit dies, mentre que el temps en què els pacients van romandre contagiats després de desaparèixer els símptomes va variar entre 1 i 8 dies. Dos dels pacients tenien diabetis i un, tuberculosi.

Els investigadors van emfatitzar que tots aquests pacients tenien infeccions lleus i es van recuperar de la malaltia, així com que la mostra de pacients era petita.

Van assenyalar que no és clar si es podrien observar resultats similars entre pacients més vulnerables, com la gent gran i els ancians, aquells amb sistemes immunes afeblits i pacients sotmesos a teràpies immunosupressores.

​«Es necessiten més estudis per a investigar si el virus detectat per PCR en temps real és capaç de transmetre's en les etapes posteriors de la infecció per covid-19», va agregar Lixin Xie.


Comentaris

envia el comentari