Estudien deixar sortir del confinament amb nens o per fer esport

La decisió es prendrà amb les dades d'aquesta setmana i la propera

Sanitaria vestida amb EPI aplaudint, 28 de març de 2020
Espanya estudia l'aixecament de les primeres mesures de confinament pel coronavirus. | EP

El ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa, ha estat molt clar en la seva intervenció d'aquest dijous, 2 d'abril, a la seva comissió sectorial del Congrés dels Diputats: ens trobem en setmanes molt dures pel que fa a la crisi sanitària i econòmica, i en vindran més.

Sortir amb nens o a fer exercici, dues possibilitats

Amb tot, des de l'executiu central ja pensen en la manera com s'aixecaran les restriccions imposades per l'estat d'alarma a Espanya. No hi posen data, però sí que estudien com recuperar la normalitat de manera gradual. Així, segons Illa, algunes de les primeres restriccions que el govern estudia aixecar són la possibilitat de sortir a passejar amb nens o la possibilitat de fer exercici a l'exterior.

En tot cas, Illa ha volgut ser prudent assegurant que, ara per ara, es tracta d'hipòtesis, i que caldrà veure com s'encaminen les decisions que, en tot cas, no es prendran fins a tenir totes les dades de la setmana actual i la propera. El ministre de Sanitat ha explicat que el govern espanyol està estudiant com «desescalar»: «Caldrà veure com ho anem fent» i quin «marge de llibertat» donen les mesures d'enduriment del confinament que tenen com a objectiu descarregar la «pressió» de les UCI.

No es podrà tornar de cop a la normalitat

El que ha volgut deixar ben clar el ministre de Sanitat és que no es podrà tornar «de cop» a la normalitat, que «el final serà un procés» i hi haurà un «període de transició». Illa ha remarcat no es pot descartar que hi hagi un nou brot i ha dit que no està clara la incidència que pot tenir l'augment de temperatures.

Illa ha remarcat que no es pot afirmar que «ja mai més ens haurem de preocupar del virus» i dependrà de «l'avenç en teràpies i vacunes». L'erradicació depèn de la vacuna, ha dit, i «trigarà un temps».


Comentaris

envia el comentari