IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Eurecat assaja amb èxit un nou sistema per desinfectar mascaretes amb radiació infraroja i llum ultraviolada

L'empresa E. Vila Projects de Sant Fruitós de Bages ha patentat el sistema i preveu desinfectar fins a 5.000 mascaretes al mes

Pla mitjà de dues tècniques al laboratori d'Eurecat treballant en la desinfecció de les mascaretes
Els estudis han confirmat l'efectivitat de la radiació infraroja i la llum ultraviolada en la desinfecció de mascaretes. | ACN

El centre tecnològic Eurecat ha assajat amb èxit des dels laboratoris que té a Manresa un nou sistema per a la desinfecció de les mascaretes FFP2 i FFP3, que són les que ofereixen el nivell més alt de protecció contra la Covid-19, mitjançant tecnologia de radiació infraroja i ultraviolada.

El desenvolupament ha anat a càrrec de l'empresa E. Vila Projects de Sant Fruitós de Bages amb l'objectiu de poder reutilitzar-les. Per comprovar la seva efectivitat, l’assaig ha consistit a testar el sistema amb el bacteri Escericchia Coli donat que els estudis científics consideren que és més resistent a aquests tractaments que el Sars-CoV-2.

El sistema desenvolupat incorpora dues tecnologies per a la desinfecció. Primer aplica radiacions infraroges, que escalfen la mascareta i, en segon lloc, aplica llum ultraviolada. Segons les dades bibliogràfiques de les que es disposa, ambdós tractaments inactivarien teòricament el Sars-CoV-2.

Capacitat per desinfectar 5.000 mascaretes al mes

A la prova, Eurecat ha contaminat la mascareta en diferents punts, tant per la part de dins com per la part de fora, amb el bacteri Escericchia Coli. Després ha aplicat el tractament de desinfecció de l’empresa i ha mesurat la quantitat de microorganisme viable romanent en els diferents punts contaminats.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L’assaig ha inclòs controls positius i negatius amb mascaretes que s’han contaminat i no s’han desinfectat i mascaretes que no s’han contaminat per reforçar la validesa dels resultats. Els testos s’han realitzat amb la col·laboració d’Aigües de Manresa que ha facilitat material i equipament per dur-los a terme. E. Vila Projects, de Sant Fruitós de Bages, acaba de patentar el sistema i cada un dels seus equips té una capacitat de tractament de 5.000 mascaretes al mes.


Comentaris

envia el comentari