L'Eurocopa de futbol, ajornada fins l'any 2021

La decisió s'ha pres aquest dimarts, 17 de març

Una imatge d'un partit de la selecció espanyola.
L'Eurocopa de futbol s'ajorna fins a l'estiu de l'any 2021. | Europa Press

L'Eurocopa de futbol, que s'havia de jugar el proper estiu a dotze països europeus diferents, s'ajorna fins a l'any 2021 a causa de la crisi del coronavirus: això permetrà allargar fins a principis de juliol la disputa de les diverses lligues nacionals, ara aturades per la pandèmia. El campionat europeu de seleccions havia de jugar-se entre el 12 de juny i el 12 de juliol d'aquest 2020, però caldrà esperar a l'any vinent.

La Lliga, a partir del maig; la final de la Champions, a finals de juny

D'aquesta manera, queden lliures les dates del mes de juny. Hores d'ara, la Lliga preveu reemprendre el campionat a partir del cap de setmana del 3 de maig, i acabar-lo abans del proper 30 de juny. Passa el mateix amb les competicions europees de clubs: caldrà tornar a fixar dates per a les eliminatòries de la Lliga de Campions i l'Europa League, que tot just es troben en plena disputa dels vuitens de final. Així, per exemple, es proposa el 27 de juny com a possible data de la final de la Lliga de Campions.

Ara, caldrà esperar que la UEFA acabi de confirmar aquestes decisions, que s'han filtrat durant el transcurs de la seva reunió d'aquest dimarts, dia 17 de març, on molts membres han participat de manera telemàtica, precisament, a causa de la pandèmia del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari