Un nen de 13 anys amb coronavirus mor sol en un hospital de Londres

El britànic es converteix en una de les persones més joves a morir per coronavirus a Europa

Una ambulància de el sistema de salut britànic a Londres.
El petit es va convertir en el pacient més jove a morir per coronavirus al Regne Unit. | EFE

Des de l'inici de la pandèmia, els sanitaris i la comunitat científica han posat tot el seu esforç a desmuntar aquesta falsa creença que la Covid-19 només afecta a la gent gran.

Tot i que és cert que les persones de la tercera edat són el col·lectiu més vulnerable, no podem oblidar que ningú és invencible i el coronavirus no entén d'edats.

En aquest sentit, cal destacar que ja són bastants els casos de persones joves que han mort per culpa de virus a tot el món i, darrerament, a Europa ens ha tocat de ben a prop. Després de conèixer el cas una nena de 12 anys que moria a Bèlgica , ara també s'ha confirmat la tràgica mort d'un nen de 13 anys al Regne Unit.

Un nen sense patologies prèvies

El petit de 13 anys s'ha convertit en el pacient més jove que ha mort per Covid-19 a Anglaterra, un dels països que més va trigar a aplicar mesures de protecció per a la població.

Aquest cas va commocionar el món sencer perquè es tractava d'un menor d'edat sa, sense cap patologia prèvia. El nen va donar positiu per coronavirus divendres passat i va ingressar, ja malalt, en un hospital de Londres.

Els problemes de respiració que van començar a afectar el nen des que es va contagiar es van anar complicant fins al punt que va acabar entrant en coma després de ser connectat a un respirador artificial.

Malgrat els esforços de personal mèdic, el petit no va poder sobreviure i va morir sol al llit de l'hospital, distanciat de la seva família pels protocols de protecció, segons detallen diversos mitjans anglesos.

Fins al moment, la mort més jove de la que hem tingut coneixement va ser la d'un   nadó de Chicago, que es va convertir en el primer nen  menor d'un any contagiat per la pandèmia a Amèrica i Europa.

Encara que tots els morts per coronavirus ens causen gran consternació, els casos dels més petits sempre produeixen un major sentiment de tristesa i impotència davant d'una malaltia per a la qual ningú és invencible.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari