Europa tanca fronteres pel coronavirus

Els líders dels 27 avalen la proposta de Brussel·les de prohibir durant 30 dies l'entrada a la UE pel coronavirus

Imatge d'un control de coronavirus
El coronavirus s'ha estès per tot el món de forma molt ràpida | Arxiu

Els líders dels 27 han donat llum verda aquest dimarts a la proposta de la Comissió Europea de prohibir durant 30 dies l'entrada a la Unió Europea. Els caps d'estat i de govern avalen així restringir temporalment els «viatges no essencials» a persones de tercers països cap a la Unió amb l'objectiu de frenar l'expansió del coronavirus. La mesura, però, no afecta el transport de mercaderies, per al qual s'ofereixen «vies ràpides». L'aval dels 27 a la mesura l'ha anunciat el president del Consell Europeu, Charles Michel, després d'una reunió per videoconferència entre els caps d'estat i govern de la Unió Europea.

Es tracta d'una mesura sense precedents a la Unió Europea perquè és la primera vegada que els Estats membres es posen d'acord per a tancar totalment la seva frontera exterior. Així ho ha anunciat el president del Consell europeu, Charles Michel, en una roda de premsa després de la reunió telemàtica mantinguda amb els caps d'Estat i del Govern. La cap de l'Executiu comunitari, Ursula von der Leyen, ha detallat que la seva proposta ha rebut «molt de suport» per part de les capitals, que ara han d'implementar la mesura.

Una mesura inèdita

«Hi ha ciutadans europeus que estan bloquejats dins de la Unió Europea i aquesta situació ha d'acabar», ha dit la presidenta de la Comissió Europea, que confia que amb l'enfortiment de les fronteres exteriors es puguin relaxar les restriccions fronteres a l'interior del club comunitari.

Per la seva banda, Michel ha subratllat es farà «tot el que calgui» per abordar la crisi pel coronavirus. També ha anunciat que els líders europeus es tornaran a reunir per videoconferència la setmana que ve per abordar de nou la crisi causada per l'epidèmia.


Comentaris

envia el comentari