ÚLTIMA HORA

🗳 Pere Aragonès ja és oficialment el president substitut de la Generalitat

ÚLTIMA HORA

❗El risc de rebrot i la velocitat de contagi per coronavirus continuen a la baixa a Catalunya

Es fan passar per Mercadona en plena pandèmia per estafar-te

Molts estafadors aprofiten la crisi del coronavirus per intentar enganyar-te, suplantant la identitat d'empreses o organismes oficials per robar-te les dades personals

Façana i pàrquing d'un Mercadona
Suplanten Mercadona per fer una estafa | Cedida

En l’època del coronavirus que ens ha tocat viure, estan proliferant molts intents d’estafa aprofitant l’ocasió inaudita d’aïllament social que provoca el confinament. El nostre mòbil és l’única cosa que ens connecta amb el món ara mateix, així que els estafadors digitals aprofiten aquesta oportunitat per expandir tota mena d’estafes.

 

Una de les més esteses és el ‘phishing’, que consisteix a fer-se passar per un tercer de confiança (una entitat coneguda com una empresa o un establiment oficial), per demanar-nos dades personals o fer-nos fer clic a una pàgina web falsa, per a posteriorment accedir als nostres comptes personals per exemple, i robar-nos diners o utilitzar les nostres dades de manera fraudulenta per a vendre-les a altres.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Suplanten la identitat de Mercadona i publiquen ofertes de feina falses

Això és el que ha passat amb la identitat Mercadona, que ha estat suplantada per uns estafadors virtuals aprofitant que els darrers dies la cadena de supermercats valenciana havia publicat un seguit d’ofertes de feines per reforçar la seva plantilla davant la crisi del coronavirus.

Poc després, va començar a circular per Facebook un missatge d’un perfil fals anomenat ‘Empleate España’ que, fent-se passar per Mercadona, reclutava personal per a les seves botigues, amb un sou molt atraient de 1780 euros, que de ben segur influiria a moltes persones en situació vulnerable ara mateix per la crisi del coronavirus.

 

 

Per tal de lluitar contra ofertes de feina falses que només busquen prendre’ns les nostres dades personals i estafar-nos et donem les 4 claus per a detectar que estàs sent víctima de ‘phishing’:

1. Encara que sembli que és oficial, una clara sospita de frau podrien ser les faltes d'ortografia. Les grans empreses cuiden molt la imatge que donen als seus clients, i no es permeten escriure malament. 

2. Si la pàgina et redirigeix a alguna altra pàgina web que no sigui l'oficial de l'empresa, no hi facis clic. Els estafadors poden fer que se't descarregui un 'malware' en el teu dispositiu només per entrar a l'enllaç.

3. Informa’t sobre l'empresa. No accedeixis a llocs de treballs sospitosos sense abans investigar una mica sobre l'empresa. Per exemple, n'hi ha prou amb investigar sobre Mercadona per a veure que tenen el seu propi portal d'ocupació.

4. No donis mai informació personal. Ni DNI, ni telèfon mòbil ni molt menys donacions. Molts estafadors demanen a les seves víctimes que donin diners per a poder realitzar l'entrevista.

Tenint en compte tot això, és necessari que et mantinguis alerta per tal de no caure en aquest tipus d’enganys, i sempre que tinguis dubtes, intenta posar-te en contacte directe amb l’empresa a través dels canals oficials.

 

Comentaris

envia el comentari