L'evolució de la mortalitat per coronavirus a Catalunya és pitjor que la de Llombardia

Així ho revela una anàlisi de dades de 'Financial Times'

Imatge d'una mostra de sang per testar el covid-19 el març de 2020
El coronavirus continua expandint-se per l'Estat i per Catalunya. | Catalunya Diari

Una anàlisi de dades realitzada pel prestigiós rotatiu internacional 'Financial Times' ha fet saltar totes les alarmes a Catalunya. L'analista John Burn-Murdoch ha difós, a través del seu compte de Twitter, una sèrie de gràfics on es pot veure l'evolució de la pandèmia del coronavirus per regions arreu del món.

L'evolució de la mortalitat per coronavirus a Catalunya supera la de la Llombardia

En aquest còmput hi apareix Catalunya i també Madrid. Es compara l'evolució de la malaltia a diferents zones del planeta a temps simultani, és a dir, en el mateix dia d'impacte de l'epidèmia a cadascuna d'aquestes àrees. El titular, dades en mà, és clar: l'evolució de la mortalitat per coronavirus a Catalunya supera la de la Llombardia, la regió del nord d'Itàlia que és la més afectada del país pel virus.

Madrid, amb una evolució encara pitjor que la de Catalunya

Si les alarmes s'han disparat de valent a Catalunya, a Madrid la situació és encara més preocupant: de totes les regions analitzades, és on el creixement és més ràpid. Juntament amb Nova York, són les dues regions analitzades on la mort per coronavirus augmenta més veloçment.

Per sota de Catalunya, a banda de la Llombardia —on, per cert, es va acabar aplicant el confinament total—, hi ha Wuhan, la regió xinesa més afectada, Emilia Romagna, el Vèneto, Washington o Califòrnia, entre d'altres. Dades en mà, doncs, hi ha molta feina per revertir aquesta fatal tendència a l'alça del coronavirus al nostre país.


Comentaris

envia el comentari