L'Exèrcit construirà un hospital de campanya a Barcelona

Es pretén atendre a 600 sensesostre durant la pandèmia del coronavirus

Militars de l'Exèrcit espanyol
L'Exèrcit construirà un hospital de campanya | CatalunyaDiari

La Unitat Militar d'Emergències (UME) de l'Exèrcit a Catalunya construirà un hospital de campanya a la Fira de Barcelona per atendre a 600 sensesostre durant la pandèmia del coronavirus. Aquesta iniciativa, feta a petició de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pretén ajudar a les persones sense llar i evitar que estiguin al carrer durant el confinament. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La Fira, que disposa de dos recintes que en total sumen més de 400.000 metres quadrats (un a Montjuïc i l'altre a l'Hospitalet de Llobregat), va oferir un espai al seu recinte de Montjuïc, concretament el pavelló 7, per poder atendre als afectats pel coronavirus. Segons 'El Nacional', l'Exèrcit només haurà d'encarregar-se de la construcció de la infraestructura.

La decisió ha causat molt debat

Alguns assessors tècnics de l'ajuntament de Barcelona han mostrat el seu temor davant aquesta decisió. Tot i que en altres ciutats com Tarragona o Badalona ja s'han pres aquestes mesures, des de Barcelona es té por pel fet que hi hagi acumulació de persones amb factors de risc en un mateix espai tancat.

Actualment a la capital catalana hi ha més de 2.000 persones sense llar, 1000 de les quals viuen al carrer i la resta en tres equipaments municipals. En una roda de premsa celebrada aquest dijous, el govern ha anunciat que, a més a més de la construcció del nou recinte a la Fira, ja s'està preparant un nou operatiu per ajudar a persones sensesostre durant la crisi del coronavirus. Divendres, a priori, s'acabaran d'explicar tots els detalls al respecte. 

Presència militar als carrers de Catalunya

Després de sis dies de confinament, els militars han pres els carrers de 59 ciutats de l'Estat, amb un total de més de 2.600 efectius. A Catalunya, l'UME també s'ha desplegat i des de dijous a la tarda estan duent a terme algunes accions com la desinfecció del port i l'aeroport del Prat, a les que se suma la construcció de l'hospital de campanya. 

A tot això també s'afegeix una situació que molts consideren «surrealista», i és que la fundació Arrels ha denunciat que s'estan multant a persones sense llar per no seguir les normes de l'estat d'alarma. Des de la fundació, que ajuda als sensesostre, han avisat que aquestes persones «no poden complir les recomanacions o obligacions que tenen la resta de ciutadans», ja que no tenen lloc on confinar-se. Molts d'ells, a més, pertanyen a col·lectius vulnerables perquè pateixen malalties cròniques


Comentaris
Josep
¿Però perqué van amb fusells d'asalt?
alberto
me gustaría que alguien comentase lo que ha dicho el concejal de Vic. por cierto, la foto con los fusiles de asalto es una foto de archivo, que además no corresponde a la UME

envia el comentari