URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

L'exèrcit es planteja dur a terme una dràstica decisió que afecta Espanya sencera

L'estat d'alarma es podria allargar més setmanes

Soldats de l'exèrcit espanyols desplegats a Madrid el 17 de matç del 2020
L'exèrcit espanyol està a punt de prendre una nova decisió | Cedida

El Govern espanyol maneja uns informes que apunten a una extensió de l'estat d'alarma més enllà de les dues primeres setmanes que es van decretar en un primer moment. Les últimes dades d'infectats no donen esperança. Al mateix ritme que avança el virus per Espanya, també el fa l'Operació Balmis, nom amb el qual s'ha conegut al desplegament militar en el pla de xoc contra el coronavirus.

Un total de 2.622 efectius de l'exèrcit de Terra, de l'Aire, de l'Armada i de l'UME col·laboren en labors de desinfecció i de vigilància en 59 localitats; de totes les Comunitats Autònomes, excepte del País Basc. Aquests efectius sí que operen a Catalunya. L'exèrcit seguirà als carrers fins que l'amenaça sanitària hagi remès.

L'exèrcit podria seguir més setmanes als carrers

La rapidesa en la qual s'està propagant el virus ha marcat l'eficàcia d'aquests desplegaments. El JEMAD i el seu equip treballen per a estendre l'esforç militar, en cas de ser necessari. Unes fonts han informat que aquest nou desplegament seria indefinit. «Tant temps com sigui necessari», ha informat Vozpópuli.

  

A Itàlia, l'exèrcit porta gairebé un mes desplegat complint diverses labors de seguretat i suport. A Espanya, de moment sembla que amb l'allargada de l'estat d'alarma, l'exèrcit es desplegarà més temps. La titular de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que «es desplegaran tant temps com sigui necessari. Fins i tot si es prolonga l'actual estat d'alarma».

L'evolució de les estadístiques marcarà les decisions. A Catalunya i Navarra, des de dijous, l'exèrcit ja du a terme labors de desinfecció en infraestructures i espais públics. De moment, el País Basc és l'únic territori on l'exèrcit no ha actuat.

  

  


Comentaris

envia el comentari