L'Exèrcit espanyol entra pels principals carrers de Barcelona

Les unitats d’emergències s’estan desplaçant a la capital catalana per acollir a milers de persones en situacions vulnerables

L'exèrcit arribant a la caserna de Bruch a Barcelona (23-03-2020)
L'exèrcit ajudarà a Bombers i Creu Roja a acollir més de 1.000 persones en situació desfavorable | Twitter

Barcelona ha despertat aquests dies amb una sorpresa pels seus carrers. L’estat d’alarma declarat a tot l’estat per Pedro Sánchez està deixant imatges que els ciutadans de la ciutat comtal de ben segur no oblidaran.

Durant aquestes setmanes de confinament, Barcelona ha habilitat un recinte per acollir fins a 1.000 persones que viuen al carrer o es troben en una situació vulnerable. D’aquesta manera, la Fira de Barcelona es convertirà en la casa d’aquells que més ho necessiten i se’ls proporcionarà dutxes, menjar i un llit on dormir.

És per això que l'Unitat Militar d’Emergències ha travessat els carrers de la capital catalana, juntament amb els Bombers i la Creu Roja, per desinfectar les estructures bàsiques i ajudar als equips d’emergència a acollir fins a 1.000 persones a la Fira de la ciutat.

Colau agraeix la rapidesa de l'UME

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, no ha dubtat en donar la benvinguda a l’exèrcit a través de les xarxes socials i agrair tot l’esforç que estan realitzant tant els professionals sanitaris com tots els que han de sortir de casa per continuar treballant. Així, ha afirmat que la millor manera de respondre a aquesta crisi és «col·laborant entre tots i totes».

És per això que ha anunciat que l'UME es trobava a la ciutat comtal per ajudar «amb molta rapidesa» en aquests durs moments. Tot i això, l’alcaldessa ha estat criticada per les seves paraules després de recordar-li que va declarar a l’exèrcit ‘non grato’ l’any 2016, durant el Saló de l’Ensenyament que se celebrava precisament en la mateixa Fira de Barcelona.

Sembla que Colau ha reculat en les seves paraules i durant aquestes darreres setmanes deixarà enrere totes les seves idees polítiques per unir-se juntament amb els altres partits i líders per acabar amb l’epidèmia que ha paralitzat completament el país.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari