L'exèrcit es desplega pel coronavirus, però per ara no envien militars a Catalunya

S’estan desplegant unitats de l’exèrcit de terra i d’infanteria marina

Militars de l'UME es despleguen per Madrid el 15 de març del 2020
L'exèrcit actuarà per tot el territori per evitar la propagació del coronavirus | Cedida

L’Exèrcit continua desplegant efectius de les forces armades pel territori espanyol però, de moment, no s’envien militars a Catalunya. El cap de l’Estat Major de Defensa (JEMAD), Miguel Ángel Villaroya, ha explicat que hi ha efectius a poblacions com Segòvia, Toledo, Alacant, Castelló, Oviedo o Saragossa i que s’estan desplegant unitats de l’exèrcit de terra i d’infanteria marina.

De moment, no es despleguen a Catalunya

També ha detallat que participaran en tasques de desinfecció dels centres de control de trànsit i de la Direcció General de Trànsit a poblacions com Madrid, Màlaga o Valladolid. Ho faran unitats de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i l’exèrcit de terra. Catalunya, de moment, en queda exempta com Euskadi.

Per la seva banda, el director adjunt operatiu de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña, ha explicat que la Benemèrita ha confiscat 13.000 mascaretes d’un enviament entre particulars a l’aeroport de Barajas, i que s’han posat a disposició de Sanitat. També han comissat a Galícia 1.100 litres d’hidroalcohol, utilitzat per a la producció de gels de desinfecció. A més, estan «monitoritzant» les xarxes per determinar possibles pràctiques que puguin posar «en perill» col·lectius vulnerables.

Es desplegaran a Catalunya i al País Basc «quan calgui»

El general Villaroya ha assegurat, això sí, que l’Exèrcit està «preparat» i ja està «actuant» per lluitar contra el coronavirus i que es desplegarà a Catalunya i al País Basc «igual que a la resta d’Espanya». El cap de l’estat major de Defensa ha dit que el desplegament serà progressiu i en els punts on sigui necessari «quan calgui».

Villaroya ha anunciat que han posat en marxa l’operació militar ‘Balmis’ per donar suport a les actuacions sanitàries. A hores d’ara, a Madrid ciutat ja hi ha 123 efectius militars i en altres poblacions com Getafe, Pozuelos, Majadahonda o Parla n’hi ha 116 més.


Comentaris

envia el comentari