L'Exèrcit espanyol es trasllada a Catalunya per col·laborar en la lluita contra el coronavirus

La institució armada realitzarà tasques de desinfecció a l'Aeroport del Prat i al port de Barcelona

Una unitat de l'UME a Madrid el 15 de març de 2020
L'Exèrcit es mobilitza per lluitar contra el coronavirus a Catalunya | Catalunya Diari

L'Exèrcit espanyol ha avançat aquest dijous que realitzarà les primeres desinfeccions a Catalunya. Tal com han matisat fonts oficials, aquestes tasques tindran lloc al port de Barcelona i l'Aeroport del Prat. Es tracta de la primera vegada que la institució armada actua en la comunitat autònoma en el marc de la crisi del coronavirus.

El Govern va rebutjar l'Exèrcit ahir

El passat dimarts, el general Villaroya va assegurar que l’Exèrcit està «preparat» i ja està «actuant» per lluitar contra el coronavirus i que es desplegaria a Catalunya i al País Basc «igual que a la resta d’Espanya». El cap de l’estat major de Defensa va dir que el desplegament serà progressiu i en els punts on sigui necessari «quan calgui». 

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, paral·lelament, va rebutjar ahir dimecres, 18 de març, que l'Exèrcit actués a Catalunya, considerant: «És del tot innecessari. Segur que hi ha altres territoris de l'Estat espanyol on l'Exèrcit es pot desplegar, a Catalunya no ens cal». Avui, però, Defensa ha fet cas omís a les peticions del Govern de Torra.


Comentaris

envia el comentari